Hart van Enschede-Haaksbergen

16 februari 2018

Hart van Enschede-Haaksbergen 16 februari 2018


Innovatie en bedrijvigheid groeien op Technology Base

Shutterstock

ENSCHEDE - Het voormalige luchthaventerrein van de luchthaven Twente ziet de afgelopen tijd steeds meer leuke bedrijvigheid. Er zijn veel positieve ontwikkelingen gaande, met nog meer bedrijvigheid in de nabije toekomst. Steeds meer bedrijven en organisaties ontdekken deze 'Technology Base' als een aantrekkelijke vestigingsplek voor gelijkgestemde, innovatieve ondernemers.

Dat je bedrijfsvoering ook goed kunt combineren met een stukje maatschappelijke verantwoordelijkheid bewijst Space 53. Afgelopen week maakte het bedrijf bekend dat zij in samenwerking met de gemeente Enschede en Werkplein Twente bijstandsgerechtigden op willen leiden tot drone-piloot. Het lijkt haast een science fiction verhaal, maar het is een realistisch perspectief. De onbemande, vliegende helikopters bieden uiteenlopende toepassingen waar straks veel vraag naar zal zijn.

Toepassingen
Een concreet voorbeeld is pakketbezorging door middel van drones; nu nog via de weg, straks via de lucht. Met het ondertekenen van een intentieovereenkomst willen de gemeente, Werkplein en Space53 mensen concreet opleiden zodat zij klaar zijn wanneer de vraag naar dronepiloten werkelijkheid is. Het is dus een gok, maar wel eentje die redelijk veilig lijkt. De aspirant-vliegers gaan via Consolid aan de slag voor een opleiding met behoud van hun bijstandsuitkering. Zij kunnen dan straks ook innovatieve diensten leveren zoals dijkinspecties of vliegend toezicht houden op bedrijventerreinen.

.De toekomst
Het college van B&W van Enschede heeft ook een belangrijke volgende stap gezet voor verdere ontwikkeling, namelijk het vaststellen van de bestemmingsplannen voor de voormalige luchthavengronden om toekomstige bedrijvigheid in goede banen te leiden. Een goede balans tussen economische ontwikkeling en natuurbehoud is hierbij het uitgangspunt. De afgelopen jaren is veel werk verricht om tot een goede balans te komen tussen deze factoren. Met het vastleggen van dit beleid is de weg vrij voor verdere ontwikkeling van dit terrein. Dit moet dan ook weer een nieuwe impuls geven aan de werkgelegenheid in de bredere regio. Dit was een veelgehoord discussiepunt

Enschede helpt transgender-personen aan werk

Shutterstock

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat transgender-personen helpen bij het vinden van werk. In de praktijk blijkt namelijk dat deze groep vaak moeite heeft met het vinden van passend werk.

In Nederland zijn naar schatting 48.000 mensen die transgender zijn, hoewel exacte cijfers zeer lastig te geven zijn. Seksualiteit is tegenwoordig een meer vloeibaar begrip dan vroeger en niet iedereen zal zich comfortabel voelen bij een definitie zoals deze. Wel is duidelijk dat deze groep het niet altijd makkelijk heeft op de arbeidsmarkt. Acceptatie binnen de maatschappij en op de werkvloer groeit gelukkig wel, maar toch is het voor deze groep over het algemeen lastiger om werk te vinden. Uit landelijke cijfers blijkt dat het werkloosheidspercentage onder transgender-personen twee keer zo hoog ligt dan het landelijk gemiddelde.

Begeleiding
De gemeente Enschede en stichting GenderTalent hebben deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend om de arbeidspositie van deze groep te verbeteren. Dit omvat onder meer extra begeleiding op weg naar een baan of werkervaringsplek. Ook voor transgender-personen die wél werk hebben is het vaak nog een zware strijd voor acceptatie. Niet zelden krijgen zij te maken met discriminatie door collega's of klanten. In Enschede is deze doelgroep naar schatting 31 personen die een bijstanduitkering hebben.

Betere baankans
De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Enschede en GenderTalent moet meer transgenders aan een baan helpen. "We hebben de ambitie om 80 procent van de transpersonen toe te leiden naar werkervaringsplaatsen en/of betaald werk. De gekozen aanpak met Enschede gaat voor transgenders echt het verschil in hun leven maken.", zegt directeur Bregtje Visser van GenderTalent. Onderdeel van de overeenkomst is een training voor medewerkers van de gemeente Enschede om transgenders beter te kunnen begeleiden richting werk. Bij behoefte aan specifieke ondersteuning wordt doorverwezen naar ervaringsdeskundigen van GenderTalent.

Jaargang: 8 • Nr 271 • Wk 07

Eerste kilometers Twenteroute klaar

ENSCHEDE - De eerste vier kilometer van de nieuwe Twenteroute is deze week opgeleverd. De Twenteroute is de benaming voor de N18 tussen Enscheden en Varsseveld.

Inmiddels zijn de eerste vier kilometer van de nieuwe N18 open voor het verkeer; weliswaar aan de andere kant van de route: het gaat om het deel tussen de Marhulzenweg in Groenlo tot net voorbij het buurtschap Hupsel bij Eibergen. Ook maakt het verkeer gebruik van de aansluiting De Laarberg om van en naar het bedrijventerrein, Groenlo en Vreden te rijden. De openstelling loopt vooruit op de opening van de gehele 27-kilometerlange nieuwe weg, die gepland staat voor mei dit jaar.

Grote klus
Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen, zo is de hoop. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Afbouwen
Door de openstelling van de circa vier kilometer nieuwe weg kan aannemer Noaber18 de nieuwe N18 en parallelwegen in de omgeving verder afbouwen. Dit betekent wel dat de oude N18 tijdelijk doodloopt. In de uiteindelijke situatie wordt de oude N18 via een parallelweg met de aansluiting Eibergen verbonden. Daar kan gemotoriseerd bestemmingsverkeer dan de nieuwe N18 kruisen. Naar verwachting is deze aansluiting in maart gereed; dit tot groot genoegen van zowel de gemeenten als gebruikers.

Bon Boys zoekt versterking kabouters

HAAKSBERGEN - De winterstop loopt inmiddels al weer ten einde. Sneeuw en ijs maken plaats voor de voetbalpret op het groene gras en ook bij Bon Boys kijkt de jeugd al weer vooruit naar de leuke trainingen en competititef succes.

Ook de kabouters beginnen na de winterstop aan de tweede helft van dit seizoen. Bij Bon Boys is dit kaboutervoetbal inmiddels bijna niet meer weg te denken. Wat is er leuker dan al op jonge leeftijd sport en spel te beoefenen met leeftijdsgenootjes. Het is goed voor de ontwikkeling van deze jongste groep en leert belangrijke vaardigheden zoals samenwerking en groepsgeest. Komende zaterdag zaterdag 17 februari gaat dit weer van start.

Spelers welkom
Er zijn ook zeker nieuwe spelers welkom bij dit kaboutervoetbal. Dus mochten er jongens en meisjes tussen de 3 en 5 jaar oud zijn die ook willen voetballen of een keer proef willen draaien dan is dit uiteraard mogelijk. Hiervoor kunt U contact opnemen via info@kbvbonboys.nl. Meer informatie is te vinden op www.kbvbonboys.nl.

Theatraal luisterboek in Wilminktheater

ENSCHEDE - De bijzondere voorstelling "Niet Vergeten" staat geheel in het teken van onze hersenen. Dit is ook de reden dat bezoekers tijdens de voorstelling een koptelefoon zullen dragen. De impulsen komen nog beter aan in de hersenen, wat zorgt voor een bijzondere ervaring.

Hoge Fronten komt met "Niet Vergeten" met een bijzondere voorstelling. Ze gaan hierbij dieper in op de herinneringen en de werking van de hersenen hierop. Mensen verzamelen vele herinneringen, maar kunnen ook vergeten. In "Niet vergeten" neemt kinderboekenschrijfster Joke van Leeuwen je mee op zoek naar deze kostbare herinneringen. Alle zintuigen worden aangesproken en ze wordt hierbij ondersteund door twee acteurs op het podium. Zoek, ruik, voel en onthoud! Een uniek theaterstuk van Hoge Fronten.

"Niet Vergeten" is op zaterdag 17 februari bij te wonen in het Wilminktheater. De voorstelling zal om 19.00 uur beginnen in de Holland Casino zaal. Voor kaarten en meer informatie: www.wilminktheater.nl.

Beleef muziek bij Planet of Sound

ENSCHEDE - Muziek is een tijdmachine; het voert je terug naar je mooiste herinneringen. Toen je voor het eerst danste met je vriendin, of het nummer dat je helemaal grijs draaide tijdens die mooie zomervakantie. Muziek is emotie; voelbaar én tastbaar. Bij Planet of Sound staat de echte belevenis van muziek centraal. Van de nieuwste releases, 'gouwe ouwe' klassiekers en natuurlijk originele persingen; hier ben je aan het juist adres.

In september 2015 opende Petrushka Morsink deze winkel aan de Haverstraatpassage 54. Zij was geen onbekende in de muziekwereld; tot 2012 was zij bedrijfsleider van de Plato in Enschede - op dezelfde locatie van Planet of Sound. "Ik voel mezelf op en top Enschedese en draag onze stad een warm hart toe. Ik kon dan ook niet leven met het feit dat we hier jarenlang zonder platenzaak zaten na de sluiting van Plato." Unieke winkels zoals deze zijn gezellig en aantrekkelijk voor bezoekers én de werkgelegenheid. Lokaal kopen steunt je eigen stad, zo is haar gedachte.

Lekker snuffelen
Liefhebbers uit de hele regio komen graag naar deze onafhankelijke platenwinkel. In de winkel kun je echt ouderwets graven in de bakken en door de dozen met platen heen snuffelen. Een leuke manier om ook eens wat nieuws te ontdekken. Je treft er ook genres die niet bij de gangbare winkel gevonden worden. Tevens biedt de winkel ook een letterlijk podium voor beginnende bands die hier eens op willen treden voor een klein publiek.

Vinyl en meer
De afgelopen jaren is vinyl helemaal terug. Het tastbare en 'vergankelijke' van de klassieke plaat en de mooie albumkunst is wat dit zo'n mooi formaat maakt. Daarnaast is er ook een selectie van cassettes - ja, ook daar zijn echte liefhebbers voor! - en natuurlijk verkoopt Planet of Sound ook onder meer shirts en collector's items van je favoriete band. Het draait om de gezelligheid bij Planet of Sound: je kunt er uren rondhangen. Plaatjes luisteren, muziekbladen lezen, koffie drinken, nieuwe muziek ontdekken, optreden met je bandje, dj-en op zondagmiddag, slap ouwehoeren met Petrushka....Je weet wel, van die dingen die je op het internet niet ervaart. Bezoek de winkel aan de Haverstraatpassage 54 en ervaar het zelf. Geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 11.00 tot 21.00 uur. Op de eerste en laatste zondag van de maand ook open tijdens koopzondag. Kijk ook op: www.planetofsound.nl

Column

Carnaval

Mijn kennismaking met het verschijnsel carnaval gebeurde in Noord-Groningen. "Dan moet het wel misgaan.", hoor ik u denken. Ik was daar als redacteur aangenomen bij de Ommelander Courant in Uithuizen en had weekenddienst. Ik had altijd weekenddienst, anders moest ik een verslag maken van een voetbalwedstrijd, een hele pagina over 90 minuten voetbal op de klei in Winsum, waar een hond en een paardenkop langs de lijn stonden, plus een verslaggever, die 700 woorden en twee foto's moest produceren over Viboa 7 tegen Bedum 6, dé derby in de hoofdklasse, eindstand 0 - 0. Dat betekende dus, dat als er iets bijzonders was, ik op pad moest. U kent die verhalen wel, dat de journalist geen nieuws heeeft, maar toch iets moet maken. Artikelen met als kop bijvoorbeeld: "Toneeluitvoering groot succes"of "Harmonieorkest eerste op eigen concours". Op een gegeven ogenblik moest ik naar Kloosterburen voor het carnaval. Kloosterburen is een katholieke enclave in het verder protestantse Oldambt/Hogeland. Met de optocht kun je als journalist nog iets; rijtjes met de einduitslagen van wagens, versierde fietsen, lopers, etc. met allemaal subcategorieën, saai, maar je hebt in elk geval iets. Ik ben 's middags naar de optocht geweest en verwonderde mij over de smalle weggetjes met de brede wagens erop en de andere dag heb ik gebeld over het aantal bezoekers. Een jaar later hebben we de correspondent van het gebied naar het carnaval gestuurd.en een mooie foto extra, kan ook een heel verhaal vertellen. Carnaval is het feest der zotten. In de Lof der Zotheid beschrijft Erasmus de functie en rol van nar en de zotheid in de samenleving en komt tot de conclusie, dat de zotheid de bron is van alle leven en levensgenot, aldus de hooggeleerde Rotterdammer. Verliefdheid noemt hij een vorm van zotheid en zotheid is onontbeerlijk in het leven. Carnavalvierders weten dat bij uitstek. Serieuze mensen worden niet aangehoord, de nar wel. De nar of de zot zegt als enige de waarheid. Maar dat moet wel op een humoristische wijze. Hij is zo zot, dat hij niet anders dan eerlijk kan zijn. Is een nar saai, dan gaat zijn kop eraf. Zotheid is de bron van het zoeken naar de waarheid, het zoeken naar de waarheid brengt je wijsheid en het inzicht dat er meerdere waarheden zijn. Afgelopen zondagavond was er op de publieke omroep een reportage over het zingen van carnavalsliederen en de betekenis daarvan. Ik vond het een ontroerende reportage. De liederen, uiteraard in het dialect, zijn niet de gebruikelijke meezingers over drank en platte lol zoals de Hollandse carnavalsliederen zijn, deze liederen gaan over verbondenheid met stad en regio, met het gebied waar je opgroeide, maar ook over de mensen. Er was veel aandacht voor Venlo en de weemoedigheid straalde ervan af. Oudjes, die voor het eerst niet met de optocht meekonden en zachtjes voor zichzelf de liederen meezongen toen de optocht langs kwam. Tranen in hun ogen. Carnaval is meer dan bier en friemelen aan de vrouw van een collega. Daar moet je mee opgroeien.en het vraagt van een zot, wijsheid.

Jan Visser

Crazy Sunday in Mystiek Theater

ENSCHEDE - Het Mystiek Theater in Enschede organiseert op 25 februari 'Crazy Sunday'. ?Ben je een muziekliefhebber? Iedere laatste zondag van de maand organiseren zij dit evenement. Dit is een muziekmiddag waarbij twee bands hun muziek ten gehore brengen.

Het programma is zeer gevarieerd en er staat dus vast en zeker een band of artiest tussen die je graag een keer live wilt zien. Van swingende sixties en seventies muziek tot raggende rock shows, disco en jazz. Kom alleen, of neem je vrienden en mede muziekliefhebbers mee. Je beleeft gegarandeerd een topmiddag onder het genot van de klanken van de beste muzikanten uit zowel binnen- als buitenland. Deze maand zijn de bands Nobo's Blues Band en St. Johns Family te zien. De Nobo's zijn waarschijnlijk de enige band die geen geschreven en opgesmukte bio nodig hebben, ze zijn er gewoon! En dat al zo'n 35 jaar. Een levende bio als het ware, een band die je gewoon mee moet maken om te proeven hoe NO-nonsens smaakt.

St. Johns Family
Real Old Soul from the sixties!, daar staan de 12 muzikanten van de St. Johns Family graag voor op de bühne. Deze soulband is ontstaan in de jaren 60 in Enschede. Behalve uit de ritmesectie bestaat de St. Johns Family uit een 6-koppige blazerssectie en de beste soulzanger, een kruising tussen James Brown en Otis Redding. De deuren gaan om 15.30 uur open en het programma duurt van 16.00 tot 20.00 uur. De entree bedraagt €7,50. Ook is het mogelijk om gezellig samen te eten en te genieten van een heerlijk warm en koud buffet voor €7,50 extra; een mooi complete dag dus.

Radio De Posten zoekt nieuw vrijwilligers

ENSCHEDE - Hebt u een beetje een radiostem en bent u op zoek naar wat leuk vrijwilligerswerk? Woonzorgcentrum De Posten in Enschede heeft nog een leuke vacature liggen.

Voor de eigen huisomroep De Posthoorn - goed gekozen naam! - is het centrum op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij beschikken over een eigen radiostudio, waar zij dagelijks van 10.15 tot 12.30 uur diverse programma's maken met allerlei muziekgenres. Zij zoeken nu enthousiaste dames of heren die het leuk lijkt om te presenteren. Omdat het gaat om een specifieke kdoelgroep, zoeken zij wel het liefste mensen die de veertig gepasseerd zijn. De aspirant-radiomakers krijgen dan een goede training en begeleiding om aan de slag te gaan. Houdt u van muziek, bent u één of enkele ochtenden per maand beschikbaar, bel of mail gewoon eens met onderstaande vrijwilliger om te horen hoe leuk het is om bij de radio een muziekprogramma te presenteren. En wie weet: wordt u binnenkort ook presentator of presentatrice. Bel met Gerrie Assink, 053-4783399 of 06-45282605. E-mail: gerrie.assink@kpnmail.nl

Polaroid Originals groeit verder door

ENSCHEDE - Zoals bekend heeft Polaroid begin 2008 haar deuren gesloten in Enschede. 10 oud-medewerkers van het toenmalige Polaroid vonden het zo zonde om de direct klaar foto verloren te laten gaan, dat ze de handen ineen geslagen hebben.

Vanaf december 2008 is er een doorstart gemaakt. Iedereen verklaarde hun voor gek. Wie zat er op de direct klaar foto te wachten? Polaroid had alle fabrieken die als toeleverancier golden, gesloten. De recepturen voor de ontwikkelpasta waren verdwenen, de fabriek die het positief en negatief van de direct klaar foto produceerde al lang gesloten. Het leek een onmogelijk doel. De naam voor het nieuwe bedrijf was geboren: The Impossible Project. Door vasthoudendheid van alle betrokkenen rolde twee jaar later de eerste filmpack met 8 direct klaar foto's van de band. Vanaf 2012 heeft een internationale investeerder zich aangesloten bij Impossible. Met grote dank aan hem kon Impossible blijven bestaan. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder. Ruim 9 jaar onder de naam Impossible en sinds september 2017 officieel als Polaroid Originals met meerdere vestigingen op de wereld (Enschede, Monheim, Berlijn, New York en Beijng).

Verkoopsucces
De verkoop vindt online plaats via onze website www.polaroidoriginals.com of via winkels zoals MediaMarkt. Vorig jaar hebben we 1,6 miljoen filmpacks geproduceerd en verkocht. In 2018 is de verwachting veel hoger. In oktober 2017 is de 2de eigen camera gelanceerd, de OneStep2. Ook verkopen we refurbished vintage Polaroid camera's. Wij zijn trots. De direct klaar foto is en blijft speciaal, nu meer dan ooit!

Zondag FC Twente – Sparta Rotterdam

ENSCHEDE - Na de nipte verliespartij tegen Ajax in Amsterdam wacht zondag Sparta Rotterdam in eigen huis. De belangrijke wedstrijd begint om 14:30 uur.

De vorige keer dat Sparta op bezoek kwam in Enschede ging het zonder punten naar huis. In de vierde speelronde boekte FC Twente een 3-1 overwinning. Hakim Ziyech scoorde in zijn laatste wedstrijd voor FC Twente twee keer en werd Man of the Match, het andere doelpunt kwam op naam van Yaw Yeboah en Loris Brogno. De vorige ontmoeting in Rotterdam eindigde in een teleurstellende verliespartij. In de eerste helft scoorde Craig Goodwin de eerste en enigste goal van de wedstrijd. FC Twente eindigde de wedstrijd met 10 man, Stefan Thesker kreeg in de 94e minuut een rode kaart. Voor de belangrijke wedstrijd met Sparta zijn nog kaarten verkrijgbaar via fctwente.nl/wedstrijden of in Fanstore De Grolsch Veste. Kaarten vanaf €12,50.

At de dage begint te lengn,
begint de nachte te strengn.

Maandag 19 februari, 10:00 uur

Schoon Schip Aktie bij Orrsing Schoenmode

HAAKSBERGEN - inwoners en ondernemers van Haaksbergen, graag stellen wij ons aan u voor. Wij zijn Henrie en Annette Orriëns – Delsing, en voeren al meer dan 30 jaar een schoenenwinkel, momenteel in Eibergen. Na veel aandringen van klanten openen wij een winkel in Haaksbergen.

Wij zijn op zoek gegaan naar een geschikt pand en hebben ons oog laten vallen op de winkel aan de Spoorstraat 19 in Haaksbergen; van oudsher al bekend als 'het schoenen pand'. We zijn volop bezig met de verhuizing en inrichting. Medio maart is de officiële opening van de winkel, maar u kunt nu al profiteren van leuke aanbiedingen. Momenteel hebben wij de aktie Schoon Schip, waarbij we schoenen en laarsjes voor speciale schrobbezem-prijzen aanbieden. We hebben aantrekkelijke kortingen op merken zoals Durea, Clarks, Wolky, Mephisto, Gabor en Footnootes.

Ruime collectie
Wij hopen met de nieuwe winkel een goede aanvulling en invulling te zijn van het Haaksbergse winkelhart. We verkopen een ruime collectie van modieuze en comfortabele schoenen. Ook voor schoenen met een uitneembaar voetbed bent u aan het juiste adres; wij helpen u graag om voor u de meest comfortabele en mooiste schoenen te vinden.

Veel te beleven
Wij kijken al uit naar onze feestelijke opening en hopen dat we goed zullen passen in het mooie en goed geselecteerde winkelhart van Haaksbergen. Gezien de website van HOV Haaksbergen, die wij al geruime tijd volgen, valt er genoeg te beleven én te ondernemen in het mooie Haaksbergen! Wij verwelkomen u graag in onze nieuwe schoenenzaak aan de Spoorstraat 19, 7481 HV in Haaksbergen. Bel met 053-30 32 670 of kijk op: www.orrsing.nl

Johnny Cash door Def Americans

ENSCHEDE - Def Americans brengen de legendarische songs van Johnny Cash, en in het bijzonder van z'n American Recordings. Op zaterdag 17 februari staan ze in De Kleine Willem aan de Langestraat 45.

American Recordings kan beschouwd worden als het werk dat Cash de meeste bekendheid opleverde. Def Americans brengt je volledig in de sfeer van dit legendarische album. Behalve American Recordings zullen ze deze avond ook andere hoogtepunten van Cash ten gehore brengen in hun eigen uitvoering. Ze coveren onder andere gospel songs, traditionals en de duetten tussen Johnny Cash en z'n vrouw June Carter. Een avond die de liefhebber van de muziek van Johnny Cash niet mag missen! Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via het Wilminktheater: www.wilminktheater.nl. De voorstelling begint op zaterdag 17 februari om 20.30 uur.

Comedy Night

ENSCHEDE - De Kleine Willem staat op 22 februari, de laatste donderdag van de maand, in het teken van stand-up comedy. Een gemoedelijke avond met diverse comedians uit de lage landen.

De line-up voor deze avond is nog onder constructie, maar de namen Tim Alpherts, Martijn Oosterhuis en Tim Hartog mogen alvast onthuld worden! Aanvulling aan deze line-up zal nog volgen. Samen brengen ze een avond vol onvervalste stand-up comedy zoals het bedoeld is. Vlijmscherpe grappen, droge humor en een ongedwongen sfeer. Aanvang van de Comedy Night zal om 20.30 uur zijn in De Kleine Willem, Langestraat 45. Kaarten zijn vooraf te bestellen via www.wilminktheater.nl.

Jazzmuziek in de Grote Kerk

ENSCHEDE - Zangeres en pianiste Karsu staat op vrijdag 23 februari in de Grote Kerk. Samen met een band brengt ze jazzmuziek uit het repertoire van Atlantic Records, een platenlabel dat al sinds 1947 veel succesvolle acts op z'n naam heeft.

Karsu won in 2016 de Jazzism Edison Publieksprijs. Deze avond zal ze zich wijden aan de jazz en bluesmuziek afkomstig van het label Atlantic Records. Hierbij kan men denken aan de muziek van Ray Charles, Aretha Franklin en Wilson Pickett. Het concert begint om 20.00 uur in de Grote Kerk aan de Oude markt. De kaartverkoop verloopt via www.wilminktheater.nl.

Twente Plat in Kleine Willem

ENSCHEDE - Zaterdag 24 Februari vindt er in Enschede een unieke happening plaats. Dan komt het gezelschap Twente Plat naar Theater De Kleine Willem.

Met een prachtige nieuwe humorvoorstelling viert de groep dit seizoen het 40 jarig jubileum. Een uitgelezen kans om de groep, die regelmatig op TV Enschede te zien is, nu met een gloednieuw programma live op de planken te beleven. Het begon allemaal als een eenmalig grammofoonplatenproject. Een viertal Twentse humoracts kwamen bijeen voor de live opname van de LP "Twente Plat".

Succesvol
Het succes was ongekend en in korte tijd gingen er meer dan 35.000 (!) LP`s over de toonbank. Vanaf dat moment was er dan ook geen houden meer aan en nu reist het gezelschap dus al 40 jaar kris kras door Oost- Nederland om bezoekers in dorpscentra, zalen en theaters te laten genieten van al het moois dat de Twentse humor te bieden heeft. Want Twente Plat staat nog steeds voor een oergezellig en onvergetelijk avondje uit, waar de lachspieren het zwaar te verduren krijgen.

Humoristisch
Niet voor niets is de Twentse humor een van de aanstekelijkste van ons land en daar weten de leden van de groep wel raad mee. Ook de liedjes in het programma zijn zeer de moeite waard en ze worden dit seizoen live begeleid. Zaterdag 24 februari komt Twente Plat naar theater De Kleine Willem, Langestraat 45, Enschede.

Kaarten
De entreekaarten voor deze heerlijke avond uit zijn nu reeds in voorverkoop verkrijgbaar aan de theaterkassa van Het Wilmink Theater, Wenninkgaarde40-42, Enschede, telefoon 053 4858585. Kijk ook op: www.twenteplat.com

Record genomineerden Jan Schaeferprijs

ENSCHEDE - De PvdA-fractie van de Enschedese gemeenteraad zal komende zaterdag weer de jaarlijkse Jan Schaeferprijs uitreiken. Dit jaar met een record aantal genomineerden.

De prijs is een jaarlijkse waardering voor Enschedeërs en organisaties die zich inzetten voor de stad. Dit jaar zijn er maar liefst veertien genomineerde individuele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. De uitreiking is zaterdag in speeltuin Kozakkenpark. De Jan Schaeferprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die een prima bijdrage levert aan de stad. En dat in de geest van Jan Schaefer die als staatssecretaris van volkshuisvesting ooit zei: "in geouwehoer kun je niet wonen". Ofwel: in actie komen en wat goeds doen voor de samenleving.

Uitreiking
De Jan Schaeferprijs 2018 wordt uitgereikt door Roelof Bleker, dijkgraaf waterschap Rivierenland; oud wethouder en fractievoorzitter van de PvdA in Enschede. Hij heeft het initiatief genomen voor het instellen van de Jan Schaeferprijs. De jury bestaat uit: Janke Smit, Wim Jansen Lorkeers en Bas Scholten.

Genomineerden
De veertien genomineerden voor de Jan Schaeferprijs 2018 zijn: Gulcan Ramaj-Sahin, de Stichting Twentse Wensambulance, Petie Bout-Lugt, Matthie Kroezen, de Onderwijs Sport Vereniging van Enschede, Wout Odding, Fred Geuvers, de Stadsherberg Enschede, René Beunders, Daniëlle Hauptmeijer, Daniëlle de Vries, het Bewonersplatform Deppenbroek, Enschede Energie en Bennie Kamphuis. Allemaal mensen die op hun eigen manier bijdragen om Enschede aangenaam, leefbaar, sociaal en gezellig te maken. Vaak voeren zij hun werk relatief onzichtbaar uit; het zijn niet mensen die vaak in de spotlights staan.

Te Kijk Gezet: 'De Keurslager'

ENSCHEDE - De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan! Op 21 maart hebben wij weer veel te kiezen. In deze rubriek neemt onze huis-cartoonist enkele markante uitspraken van politici onder de loep. Een rubriek met een knipoog die aanzet tot nadenken: wat merken wij als Enschedeërs af en toe van hun beloften en beleidsspinsels? Had nieuw beleid het gewenste effect of is een kritische noot op zijn plaats?

In deel twee: Burgemeester Onno van Veldhuizen is portefeuillehouder van het Klachtencommissariaat. In onze karikatuur wordt hij neergezet als Keurslager Onno van Veldhuizen met het citaat: "Ik keur m'n eigen vlees!". De regie van het Klachtencommissariaat werd in april door de meerderheid van de raad overgedragen van de raad naar het college. Op 1 november benoemde van Veldhuizen een trouwe ambtenaar, die al twaalf jaar het college dient als jurist, tot nieuwe Klachtencommissaris. Hierdoor is de onafhankelijke rol van de Klachtencommissaris voor goed verdwenen, want zij geeft uitsluitend nog vrijblijvende adviezen aan het college. Vandaar de link met het spreekwoord "De slager die z'n eigen vlees keurt".

Concept: René Beunders

Heerlijk genieten bij nieuwe Grillroom en Pizzeria Boekelo

Shutterstock

BOEKELO - Afgelopen week opende de nieuwe Grillroom en Pizzeria Boekelo haar deuren aan de Beckumerstraat 3C. Het is voor het eerst dat Boekelo een eigen pizzeria heeft, waar u ook kunt genieten van heerlijke grill-specialiteiten.

Er blijkt echt behoefte te zijn aan een lokale pizzeria. Boekeloërs moesten tot nu toe altijd uit Enschede bestellen. Het openen van een eigen, echte grillroom pizzeria is dan ook een welkome aanvulling voor Boekelo

Uitgebreide menukaart
De menukaart heeft iedere specialiteit die u verwacht bij een grillroom en pizzeria. Zo valt er te kiezen uit zo'n dertig verschillende pizza's, waardoor de echte liefhebber altijd zijn of haar favoriet zal vinden. De huisspecialiteit is de Pizza Boekelo, met kipfilet, döner en shaormavlees. Want ook de echte vleesliefhebber is aan het juiste adres met de uitgebreide grill-gerechten. Zo serveren zij diverse schotels met gebakken aardappels, salade, pitabroodje en saus naar keuze. Probeer bijvoorbeeld ook eens de pikante spareribs of de uitgebreide mixed grill schotels met twee of drie soorten vlees. Met koks die ruim 25 jaar ervaring hebben, mag u rekenen op een overheerlijk gerecht. Voor een snelle snack zijn er onder meer tosti's, broodjes, burgers én kapsalon.

Kom langs
Grillroom en Pizzeria Boekelo is dagelijks open van 15.00 tot 22.00 uur. Zij bezorgen natuurlijk ook. In Boekelo, Usselo Enschede en Beckum. U kunt zeven dagen per week bestellen van 16.00 tot 21.00 uur. Bestel via 053-85 11 831 of op: www.pizzeria-boekelo.nl

Landelijke Vrijwilligersactie NLdoet komt er weer aan!

Shutterstock

TWENTE - Aankomende 9 en 10 maart wordt in het hele land weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land georganiseerd.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen. Tijdens de actie van 2017 deden al meer dan 350.000 Nederlanders mee bij meer dan 9.500 klussen verspreid over het hele land. Het streven is om in 2018 deze nog meer mensen mee te laten doen en om nog meer klussen gedaan te krijgen. Tijdens deze actie zullen mensen aan de slag gaan in hun wijk, in natuurgebieden, bij zorginstellingen, sportverenigingen en op scholen.

Meedoen
Organisaties zoals verenigingen, kinderboerderijen en zorginstellingen kunnen via het Oranjefonds een klus aanmelden en zo vrijwilligers werven. Men dient de aard van de klus, het gewenste doel, een contactpersoon en het gewenste aantal vrijwilligers aan te geven en het geheel verschijnt vervolgens op de website. Mensen die als vrijwilliger meedoen met het evenement kunnen zich voor deze klussen vervolgens aanmelden. Ook scholen en bedrijven kunnen zich als geheel opgeven voor een vrijwilligersklus. Op de website kan men het makkelijkst activiteiten in de buurt opzoeken.

Aanmelden
Aanmelden als vrijwilliger of als aanbieder van een klus kan op de landelijke website www.nldoet.nl. Vragen kan via mailadres: nldoet@oranjefonds.nl. U kunt ook bellen naar 0900-4488448.

Lions Club Enschede organiseert voorjaarsconcert

ENSCHEDE - Op zaterdag 10 maart 2018 organiseert de Lions Club Enschede het traditionele concert bestemd voor ouderen en andere belangstellenden die om uiteenlopende redenen normaal gesproken niet in de gelegenheid zijn een concert te bezoeken.

Het Lions Voorjaarsconcert wordt gegeven in de aula van het Stedelijk Lyceum Zuid, Tiemeister 20 in Enschede en begint om 14.30 uur. Met 50 muzikanten sterk verzorgt Muziekvereniging Concordia uit Hengelo al weer voor de zestiende keer de muzikale omlijsting. Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra zal het orkest wederom een onderhoudend muzikaal programma bieden met onder andere muziek met een romantisch, sfeervol programma in Spaanse sferen. De sopraan Karin Hertsenberg zal soleren met het jubilerende orkest dat dit jaar zijn 125-ste verjaardag viert. Het belooft weer een hele gezellige, sfeervolle muzikale middag te worden waar de bezoekers echt van zullen genieten!

Grote belangstelling
Dit jaarlijkse concert kan voornamelijk worden mogelijk gemaakt door de opbrengst van de jaarlijkse oliebollenverkoop, die de Lions Club Enschede eind december van elk jaar organiseert. Gasten met een eigen rolstoel zijn van harte welkom, maar in het Stedelijk Lyceum zijn ook een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar. Hoewel er in principe voor eigen vervoer gezorgd dient te worden (begeleiders en chauffeurs zijn uiteraard van harte welkom het concert bij te wonen), kunnen de leden van de Lions Club proberen het vervoer van een aantal gasten naar en van de zaal verzorgen. De Lions Club Enschede verwacht veel belangstelling; dit nam de afgelopen jaren steeds toe.

BIG BANG festival in Enschede

ENSCHEDE - Op zaterdag 7 en zondag 8 april verandert Muziekcentrum Enschede in een muzikaal labyrint met de komst van het internationale BIG BANG Festival.

Het BIG BANG festival is een geweldig festival met een verscheidenheid aan concerten, workshops en muzikale installaties voor een jong publiek. De tweede Nederlandse editie van het internationale festival komt naar Enschede op zaterdag 7 en zondag 8 april. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede organiseert in samenwerking met Zonzo Compagnie, de tweede coproductie van het BIG BANG festival in Nederland.

Labyrint
Tijdens het festival zal het Muziekcentrum omgetoverd worden tot een avontuurlijk muzikaal labyrint. Het jonge publiek wordt getrakteerd op een zeer gevarieerd muzikaal programma met concerten en workshops. Het blijft niet alleen bij de theaterzaal, zelfs in onze foyer vind je allerlei muzikale bezienswaardigheden.

Terugkeer
Enschede staat met de terugkeer van het BIG BANG festival in het rijtje van grote Europese steden als Antwerpen, Brussel, Lissabon, Sevilla, Athene, Hamburg, Gent, Stavanger en Lille waar het festival eerder stond. Het jaarlijks terugkerend festival voor een jong publiek wordt steeds verder uitgebreid en daarmee gaat het festival bij iedere editie opnieuw compleet uit zijn dak. Met dit jaar twee exclusieve Europese premières en de medewerking van de muzikanten van jongNBEoost. Jaarlijks vinden 40.000 kinderen en hun familie de weg naar het met een EFFE Award bekroonde festival en ontdekken de rijkdom en diversiteit van de muziek- en theaterwereld.

Prijsuitreiking
Een vast terugkerend onderdeel tijdens het festival is de uitreiking van de prestigieuze prijs, de Willem Wilminkprijs van het Beste Kinderlied. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het BIG BANG festival in De Kleine Willem op zaterdag 7 april om 19:00 tijdens een gezellige, vrolijke en feestelijke theatervoorstelling voor jong en oud.

Activiteiten
Het festival bestaat uit 12 verschillende activiteiten. In zowel De Kleine Willem als het Muziekcentrum worden de voorstellingen en activiteiten georganiseerd. Het is mogelijk om kaarten te kopen voor de voorstellingen, er zijn ook 3 passe-partout opties beschikbaar. Zowel kaarten als de passe-partout opties zijn online te bestellen via https://www.wilminktheater.nl/big-bang-festival/.

Nederlanders eten steeds minder vlees

TWENTE - De cijfers geven het al langere tijd aan: Nederlanders gaan geleidelijk aan steeds minder vlees eten. De huidige trend is om bewust om te gaan met onze voeding, zowel voor onze gezondheid als het welzijn van de wereld om ons heen. Hiermee is het begrip flexitariër in opkomst: iemand die bewust een of meerdere dagen per week een maaltijd zonder vlees nuttigt.

De afgelopen jaren werd de daling van de vleesconsumptie nog gewijd aan de economische crisis. Dit lijkt deels waar, in 2016 stond Nederland er beter voor en nam de vleesconsumptie per persoon weer iets toe. Toch is er wel een verandering gaande en wordt men zich bewuster van de gevolgen van de vleesconsumptie. Behalve het welzijn van de dieren is het milieu nu ook een belangrijk argument om te kiezen voor een vegetarisch, veganistisch of flexitarisch dieet. De vleesindustrie is de grootste vervuiler van ons milieu. Er wordt onder andere veel water gebruikt om gewassen te kweken die als voeding voor productiedieren dienen. Ook de CO2-uitstoot wordt ernstig verhoogd dankzij productiedieren. Ook draagt de vleesindustrie bij aan de ontbossing doordat plaats moet worden gemaakt voor diervoeding. Dit was een van de redenen voor Isabel Boerdam om vorig jaar de Nationale Week zonder Vlees in het leven te roepen. Van 5 tot 11 maart van dit jaar zal de tweede editie van dit initiatief plaatsvinden. Men wordt hierbij opgeroepen om een week lang geen vlees te eten. Hierbij is berekend welke besparing dit per persoon oplevert, en de cijfers daarover zijn verrassend. Zo kan een persoon wel 7 maanden aan douchewater besparen door een week een vegetarisch dieet te hanteren. De uitstoot die men bespaart staat gelijk aan 114 kilometer rijden met de auto en er wordt 1.4 kilo aan vlees bespaard, ongeveer een hele kip. De CO2 besparing van een week zonder vlees komt overeen met 7 maanden werken voor een boom.

Bewustwording
Veel mensen kiezen tegenwoordig voor de gulden middenweg. Een volledig vegetarische of veganistische levensstijl spreekt niet iedereen aan, maar het zogenaamde flexitarische principe is vaak makkelijker te hanteren. Tegenwoordig is al meer dan de helft van de Nederlander al dan niet bewust flexitariër. Door een of meerdere dagen per week geen vlees te eten bij de warme maaltijd voldoet men aan dit principe. Vlees wordt dan vaak vervangen door peulvruchten, kaas, ei of champignons. Ook door vis als vervanger te kiezen voldoet men aan het flexitariër-principe. Door de Week Zonder Vlees hoopt men dat meer mensen zelf ervaren dat vegetarisch eten niet ingewikkeld, smakeloos of saai hoeft te zijn. Wie zich inschrijft als deelnemer ontvangt het magazine Week-Zonder-Vlees met daarin veel tips en recepten om de Week Zonder Vlees mee in te vullen. Inschrijven voor de Week Zonder Vlees kan via de website: www.weekzondervlees.nl.

Kantoor Domijn op nieuwe plek

LOSSER - Woningcorporatie Domijn zit op een nieuwe plek.

Het nieuwe kantoor in het gemeentehuis is nu in gebruik genomen. Huurders kunnen maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur binnenlopen zonder afspraak. Van 13.00 tot 17.00 uur bent u welkom met een afspraak. Het gemeentehuis van Losser biedt de komende tijd onderdak aan steeds meer organisaties, aangezien dit een echt kulturhus zal worden.

Veen- en Heide Wandeling Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Op zondag 18 februari 2018 kunnen de wandelliefhebbers weer genieten van de Veen- en Heidewandeling.

De Wandelkring DIO organiseert deze wandeling waarbij de wandelaars de keuze hebben uit de afstanden 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. De start is vanaf het Gängelhuuske aan de Molenstraat 56 te Haaksbergen. Voor de 30 kilometerkan men starten tussen 09.00 uur en 11.00 uur, de 20km van 09.00 uur tot 12.00 uur. De 15km kan tot 13.00 uur starten en de 5 en 10km kan tot 14.00 uur starten. Iedereen kan aan deze wandeltocht deelnemen.

Kosten
De deelnemers betalen als ze lid zij van de Wandelorganisatie € 2,50 en niet leden betalen € 3,50. Diegene die een medaille willen betalen €1,50 extra. De jeugd tot 12 jaar betalen € 2,00 dit is inclusief een mediale.

Route
De route van deze wandeling is uitgezet met pijlen en verder is er een routebeschrijving aanwezig met hierin ook de nodige informatie over de natuur en de bijzondere gebouwen en andere bezienswaardigheden die men tijdens de wandeling tegen komt. Het is een wandeling over rustige wegen door de Haaksbergse natuur en daarbij worden uiteraard de natuurgebieden het niet vergeten en de naam van deze wandeling zegt genoeg! Lopers bezoeken onder andere het fraaie natuurreservaat het Buurserzand en het Haaksbergse Veen. Door deze unieke natuurgebieden zijn goed begaanbare wandelpaden aangelegd. Daarnaast zal de lange afstand ook een bezoek brengen aan het landgoed 'het Lankheet' en dan ook langs de 15e eeuwse Oostendorperwatermolen komen. Kijk voor meer info op: www.wkdio.nl of bellen tussen 18.00 en 19.00 uur met Anny Hilderink 053-5726821 of Benny ter Huurne 053-5696544.

CLASSSH op poppodia

ENSCHEDE - Het Orkest van het Oosten, theaters Deventer Schouwburg, Theater de Spiegel en Wilminktheater Enschede en poppodia Burgerweeshuis, Hedon en Hengelo/Enschede presenteren samen CLASSSH: een frisse klassieke concertbeleving in een onconventionele setting. De eerste CLASSSH vindt plaats op 18 en 20 april met op het programma Tsjaikovski's Vioolconcert en dj's Paulusz en Dogsweater (Zwolle) en Ion Ludwig (Deventer). Impact gegarandeerd! CLASSSH in Enschede volgt eind september 2018 met dj Bas Amro.

CLASSSH gooit alle gebruiken van een klassiek concert overboord behalve de inhoud. Het Orkest van het Oosten wordt in een geheel nieuwe setting gedipt. Het concept bestaat altijd uit dezelfde ingrediënten: symfonieorkest, dirigent, symfonisch muziekwerk, concertzaal en dj/host. De uitwerking verschilt per stad. Aan artistieke kwaliteit wordt nooit getornd, aan ouderwetse muziekmores volop!

Context
"De doelgroep voor symfonische concerten vergrijst, terwijl de interesse voor klassieke muziek vanuit een jonger publiek groter lijkt te worden", aldus Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten. "Wij geloven erin dat we dit bredere publiek kunnen aanspreken, als symfonische muziek maar in een aansprekende context wordt gepresenteerd. Daarom hebben wij onze krachten gebundeld met vaste zalen en de poppodia in Deventer, Zwolle en Enschede en zijn we samen op zoek gegaan naar een nieuwe concertbeleving: symfonische muziek in de setting van een popconcert. Dj's, drankjes, 'opwarm'-muziek, visuals en aan het eind napraten aan de bar. Want de overweldigende impact van een goed symfonisch concert, dat gunnen wij iedereen." CLASSH is op 18 april vanaf 20.00 uur in de Deventer Schouwburg, in september volgt een optreden in Enschede.

Projectkoor zoekt zangers

ENSCHEDE - zondag 22 april is er in de Grote Kerk in Enschede om 16:00 een oecumenische Regenboogviering. Het zal een viering worden die mensen verbindt, ongeacht of je nou katholiek, transgender, hervormd, homo, baptist, bi en/of gereformeerd bent. Of niet gelovig. De viering wordt geleid door ds. Hanneke Siebert en ds. Remko Ongersma. Een speciaal voor deze viering opgericht projectkoor o.l.v. dirigent Edwin Beskers verzorgt de muzikale begeleiding. Voor het projectkoor zijn we nog op zoek naar zangers!-

Het koor bestaat uit een mix van ervaren en minder ervaren zangers. De repetities starten begin maart op een donderdag- of vrijdagavond, afhankelijk van wie er kan. Muziek omvat zowel hedendaagse muziek (bijvoorbeeld Shackles van Mary Mary), als enkele meer traditionele (opwekkings)liederen. De huidige groep is zeer divers: jong en oud, man en vrouw, homo en hetero hebben zich al aangemeld. Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht op http://www.lhbtenkerk.nl/koor. Hier kun je je ook aanmelde!

Regenboogviering
Met de viering willen we de verbinding leggen tussen mensen, ongeacht hun religieuze overtuiging, seksuele oriëntatie of gender, zonder oordeel, maar met nadruk op wat écht belangrijk is: (naasten)liefde en de zorg voor elkaar. De viering wordt persoonlijk, positief en oecumenisch.

Mooi initiatief
Janny Joosten (raadslid ChristenUnie) en Mark Melenhorst (COC Twente-Achterhoek) hebben in overleg met voorgangers en dirigent de viering opgezet. Joosten: "Ik wil proberen iets van Gods liefde zichtbaar te maken. Daar hoort voor mij onvoorwaardelijke acceptatie van de ander bij. Diversiteit vieren dus. In het hart van de stad". Melenhorst: "Een paar jaar geleden was het niet mogelijk geweest om in samenwerking met de PKN-kerk en de Baptistengemeente een viering te organiseren. Dat dat nu wel kan is niet alleen voor wie christen én homo is (of bi, of transgender), maar ook voor de kerkgemeenschappen zelf een grote stap voorwaarts.".

Acceptatie
De acceptatie van homoseksualiteit binnen de kerk wordt stapje voor stapje beter. In nagenoeg alle kerken wordt dit onderwerp besproken [1]. Ondertussen kun je in veel kerken als homostel (een vorm van) een inzegening van je relatie krijgen. Toch is dat niet overal zo. In veel kerken blijft dit nog een moeilijk onderwerp.

Kirsten van Teijn terug in het theater

HAAKSBERGEN - Na een zeer succesvol eerste cabaretprogramma en een verpletterend optredens tijdens ons Verjaardagsfeest vorig jaar is Kirsten van Teijn terug in De Kappen in Haaksbergen op zaterdag 22 februari 2018.

Kirsten heeft jeuk. Al haar leven lang. Jeuk komt van binnenuit, jeuk is een emotie, maar Kirsten krijgt ook jeuk van de wereld om haar heen. Als kind ingepakt in een krabpakje en als puber in coltruien. Nu wil ze uitpakken, want het brandt. Soms moet je niet krabben, maar het laten jeuken. Want als je op één plek krabt begint het ergens anders weer te jeuken en als iemand zegt 'stop' wordt het alleen maar erger. Kirsten stopt niet, ze is pas net begonnen. Haar tweede avondvullende programma is een muzikale cabaretvoorstelling die de jeuk naar het theater brengt, maar ook de zalf. Over haar eerste programma 'Heilloos' zei de pers onder andere: Trouw – "Overrompelend debuut", Theaterkrant – "Droomdebuut uit Heiloo" en de Volkskrant – "Goede grappen, fijne stem én flair."

Kaarten
Kaarten à € 15,00 (inclusief gratis pauzedrankje) zijn in de voorverkoop te verkrijgen via Theater De Kappen, Sterrebosstraat 2 in Haaksbergen. Bel 053 - 573 02 50, bezoek de website www.dekappen.nl of ga naar de theaterkassa, dagelijks geopend van 08.30 tot 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan een voorstelling. Wees er snel bij, voorstellingen zoals deze lopen altijd goed qua kaartverkoop.