Hart van Enschede - Haaksbergen

21 april 2017

Hart van Enschede - Haaksbergen 21 april 2017


Enschede steeds meer in trek bij toerist en dagjesmens

ENSCHEDE - Het gaat steeds beter met het toerisme en recreatie in Enschede. De gemeente timmert al enkele jaren aan de weg om de naamsbekendheid van onze geliefde grensstad te promoten. Waar Enschede decennia lang bekend was als textielstad of het eindpunt van de trein, is de stad tegenwoordig weer hip en happening dankzij de vele promotie.

Toerisme is onder meer in cijfers uit te drukken. En het meest spectaculaire cijfer hierin is het aantal overnachtingen. Vorig jaar bereikte Enschede namelijk een record. In 2016 waren er ongeveer een kwart miljoen overnachtingen in de stad. Dit is onder meer te danken aan de concrete uitbreiding van het aantal hotelkamers in Enschede.

Aanbod is vraag
Waar men eerder buiten de stad moest slapen, kan men tegenwoordig onder meer terecht in het nieuwe InterCity Hotel bij het station (geopend in 2015) en het Van der Valk hotel aan de Zuiderval, open sinds juli vorig jaar. Het puur al aanbieden van hotelkamers draagt dan direct bij aan het daadwerkelijke aantal overnachtingen. Zo is een stad met veel hotelkamers aantrekkelijker voor bijvoorbeeld congressen. Daarnaast verblijven mensen ook in Enschede terwijl ze in omliggende plaatsen een activiteit hebben. Dit alles draagt bij aan het totale aantal overnachtingen.

Partners
De gemeente Enschede is bijzonder blij met resultaat, wat te danken is aan de groeiende samenwerking met en betrokkenheid bij lokale toeristische en recreatieve partners. "Samen met onze Leisure partners, zijn wij ongelooflijk trots op deze mooie cijfers. Al enkele jaren zetten wij Enschede op de kaart als een aantrekkelijke dag- en weekendbestemming met een breed winkelaanbod, verrassende cultuur en de herkenbare Twentse natuur op fietsafstand. Dit voor zowel de Nederlandse als de Duitse bezoekers. Het is dan ook fijn om te zien dat al deze inspanningen haar vruchten afwerpen en dat de koers - meer bezoekers die langer verblijven - een juiste is," aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.

Toeristenbelasting
De groeiende populariteit bij toeristen is zowel direct als indirect gunstig voor de gemeentelijke inkomsten. Zo voerde Enschede in april vorig jaar een toeristenbelasting in. Uit deze cijfers blijkt dat er tot 31 december 2016 184.838 overnachtingen hebben plaatsgevonden. Op jaarbasis komt dit uit op ongeveer 246.000 overnachtingen. Vooral het aantal hotelovernachtingen is fors gestegen van 94.000 overnachtingen in 2011 tot 148.670 overnachtingen in 2016. Naast de directe inkomsten van toeristenbelasting levert het ook indirect geld op. Iedere euro die een toerist hier uitgeeft vloeit immers de Enschedese economie in.

Toekomst
De verwachting is dat het aantal bezoekers, overnachtingen en de bestedingen nog zullen groeien de komende jaren. Het is dan ook belangrijk om deze groep goed te ondersteunen. Sinds 2015 is Enschede Promotie zich steeds meer gaan richten op het toevoegen van meer beleving in de binnenstad en het aantrekken van meer bezoekers die langer verblijven, om zo de economische spin-off te vergroten. Hiermee is de focus meer komen te liggen op 'leisure' en is de samenwerking met de toeristische branche verder geïntensiveerd. In samenwerking met onder andere hotels en B&B's zet Enschede Promotie zich verder in om Enschede op de kaart te zetten als een bruisende stad in al haar facetten, die de moeite waard is voor een meerdaags bezoek.

Digitaal
Het online bereiken van de toerist is een groeiend aspect. Paradoxaal zal in juli het Tourist Info Point bij het station sluiten. Want hoewel het aantal toeristen groeit, haalt deze groep juist meer info via internet waardoor fysieke VVV's steeds minder relevant zijn.

Concert voor markante musicus Louis Ignatius Gall

ENSCHEDE - Velen 'kennen' hem, maar wie was het echt? Komende zondag wordt deze vraag beantwoord bij het In Memoriam concert voor Louis Ignatius Gall.

Gall was gitarist, gitaarleraar, luitist en componist, maar was vooral bekend vanwege zijn vrije tijdsbesteding: het voeren van de duiven bij winkelcentrum de Zuidmolen in de binnenstad. Gall was wat dat betreft internationaal bekender dan in zijn eigen stad. In maart vorig jaar is hij overleden. Louis Ignatius Gall was echter veel meer dan een talentvol speler. Hij was jarenlang de hoofdvakdocent klassiek gitaar aan het conservatorium van Enschede. Daarnaast was hij in de gitaarwereld wereldberoemd vanwege zijn lesmethodes en welluidende mooie composities. Het was Gall's uitdrukkelijke wens dat er na zijn overlijden concerten georganiseerd zouden worden met zijn muziek. Om hem op gepaste wijze te herdenken wordt komende zondag 23 april, iets meer dan een jaar na zijn dood, een concert gehouden in de synagoge in Enschede. Aanvang is om 14.00 uur en kaarten kosten 10 euro.

Jaargang: 7 • Nr 232 • Wk 16

Haaksbergen heeft financiën beter op orde

50.000 euro voor Buurtbonnen

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen heeft haar zaken goed op orde. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Provincie Overijssel.

De Provincie is toezichthouder op veel taken die gemeenten uitvoeren. Zo is het belangrijk dat een gemeente op langere termijn financieel gezond blijft, maar ook dat zij haar toegewezen taken goed uitvoeren. Dit alles wordt bijgehouden in de jaarlijkse monitor interbestuurlijk toezicht.

Beter scoren
Haaksbergen doet het dit jaar weer een stuk beter dan vorig jaar. Alleen het aspect financiën blijft nog een zorgenpuntje; niet verwonderlijk gezien het feit dat Haaksbergen er de afgelopen jaren slechter voor stond. Zo behaalde Haaksbergen vorig jaar nog de klassering rood, een zorgwekkende situatie. Nu is dit verbeterd naar oranje. Inmiddels is er een duidelijk stijgende lijn zichtbaar. Zo groeit de algemene reserve weer. Burgemeester Gerrit-Jan Kok heeft dan ook goede verwachtingen dat Haaksbergen volgend jaar niet meer op oranje zit, maar groen scoort voor het onderdeel financiën.

Andere onderdelen
Op alle andere beoordeelde onderdelen behaalde Haaksbergen de kleur groen. Dit omvat onder meer het archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van statushouders. Dit is een taak waar andere gemeenten nog wel eens een uitdaging in hebben. Burgemeester Gerrit Jan Kok is blij met de resultaten uit de monitor. "Vorig jaar kleurden de gemeentelijke financiën nog rood en scoorden we op het onderdeel Wabo oranje. Nu is het oordeel van de provincie over de gemeente Haaksbergen bijna helemaal groen. We wisten al dat we op de goede weg waren, maar het is altijd fijn om te horen dat de provincie er ook zo over denkt." Wel blijft waakzaamheid geboden om de stijgende lijn vast te houden.

Column

Koud

Het was zaterdagavond koud op de tribune bij Twente – NEC. Van de wedstrijd werd je ook niet echt warm, maar Twente won gelukkig wel met 3 - 0. Vak P had aangekondigd de eerste helft weg te zullen blijven uit protest tegen de strafmaatregelen, opgelegd wegens drugshandel; een jaar lang gaat het honk dicht en twee jaar lang mag er geen alcohol worden verkocht. Het lijkt mij dat je, als de tent gesloten wordt, helemaal niks kunt verkopen, maar ik zal wel ergens een denkfout maken.
De protesterende supporters hadden zich voor het merendeel verzameld onder de tribune van Vak P, dan kregen ze toch iets mee van de wedstrijd, Na een kwartier scoorde Unal voor Twente en toen steeg er gejuich op vanuit de catacomben. Voor enkelen had het protest toen al lang genoeg geduurd en ze gingen op hun gebruikelijke plek zitten onder gefluit en gejoel van mede-demonstranten. Een spandoek met de tekst " Wij tegen iedereen" over het hele, lege vak moest duidelijk maken waar het protest over ging. Spandoeken met andere teksten waren soms onbegrijpelijk, maar dat kan ook komen door mijn beperkt denkraam (zie Tom Poes).
Klopt dat? Is het vak P tegen iedereen, oftewel P tegen de rest van de wereld? Voelen ze het echt zo, of is het vluchtgedrag? Misschien voelen ze het wel zo. Wat ik in elk geval niet begrijp is dat na een degelijke voorbereiding de politie en het Openbaar Ministerie zo lang wachtten met ingrijpen. Als ze daarmee bezig zijn, dan zie je toch dat het uit de spuigaten uitloopt. Er zullen ongetwijfeld agenten undercover in het honk zijn geweest en die moeten de leden van de motorclub ook gezien hebben. Ik zoek geen excuses voor de drugshandel in het honk, maar misschien is het wel verstandig om even na te denken over de gevolgen van de strafmaatregelen.
Allereerst zal gedurende twee jaren op de plek van het honk een zwart gat zitten. Dat lijkt me niet fraai en het betekent een verliespost voor het bedrijf dat FC Twente heet. Gedurende twaalf maanden mag het honk niet open, gedurende twaalf maanden geen huur en geen omzet.
Het betekent dat een deel van vak P op zoek gaat naar een nieuw onderkomen. Aan de andere kant van het stadion is een meer algemenere instelling van het horecagebeuren. Daar is het ongezelliger, of daar ook in drugs wordt gehandeld weet ik niet. Formeel gezien is volgens mij het stadion in bezit van FC Twente en ondergebracht in een aparte stichting. Ik denk dat huurder en verhuurder van het honk rond de tafel moeten gaan zitten, om te bekijken wat er in, maar vooral na het eerste jaar moet gebeuren.
Want de supporters zitten er niet ver naast; het is niet "Wij tegen iedereen", maar "Wij voor iedereen". Maak van het honk geen thuisbasis voor alleen Vak P'ers, maar voor alle FC Twente supporters. Gooi die tent na het jaar open, renoveer het, alles wat daar gebeurt moet het licht kunnen verdragen. Kom met een plan, voordat iemand het voor jou doet. Stel je gedienstig op. Wees niet elitair; FC Twente is van ons allemaal. Het honk is er voor iedereen.

Jan Visser

Verwen je voeten bij Pun en Solo

ENSCHEDE - Een flinke wandeling of fietstocht achter de rug? Veel gestaan of gewinkeld? Dat kan een forse belasting voor je voeten betekenen. Niets is dan prettiger als een verkwikkende voetenmassage in een ontspannende sfeer.

Een voetenmassage geeft ontspanning, niet alleen in je voeten, die je de hele dag dragen, maar in het hele lichaam. Een goede basis is heel belangrijk voor de rest van het lichaam. Het zorgt voor een goede doorbloeding en het stimuleert de energiestromen in het lichaam. Een voetenmassage geeft je rust en laat je even stilstaan bij jezelf.

Massage
Een voetenmassage kan verzachting en weldaad geven bij verschijnselen of klachten zoals bijvoorbeeld: Spanning, hoofdpijn, slapeloosheid, pijnlijke vermoeide voeten, vochtophoping in de voeten of benen, verkrampte en gespannen voeten, koude voeten en benen.

Therapeuten
De bekende therapeuten Pun en Solo van de vernieuwde Voetenmassage Salon aan de Lipperkerkstraat 480 (nabij Miro) hebben een aanbieding voetenmassage 60.min slechts € 32,- p.p of samen: €59,00. Reserveringen online en informatie zie: www.voetenmassage.com of bel: 053-432.85.25

Wat maak jij?
Ik ben een allround kunstenaar en gebruik verschillende technieken, ik maak bijvoorbeeld tekeningen, ruimtelijk werk en fotocollages, ook ben ik geïnteresseerd in grafische technieken. Soms ziet het kunstwerk eruit als een boekje, of filmpje, of een combinatie van technieken. Ik heb bijvoorbeeld wel eens een installatie gemaakt in het bos, die gefotografeerd en vervolgens op de foto getekend.

Wat maakt jouw werk speciaal?
Veelzijdigheid: Vroeger dacht ik dat een kunstenaar zich vanwege zijn herkenbaarheid, op één discipline moest toeleggen. Nu denk ik dat het juist mijn kracht is, dat ik verschillende dingen doe. Ik kan bij veel thema's een kunstwerk maken en de thema's van verschillende kanten belichten: Ik ben niet gebonden aan bijvoorbeeld de schilderkunst, maar kan er zowel ruimtelijk, tekenend, fotograferend of door middel van een filmpje mee uit de voeten. Soms vraagt een thema juist om meerdere invalshoeken. Al mijn werk is te zien op www.evameijer.eu.

Welke bekende kunstenaar bewonder jij?
Andy Warhol, de tekeningen van Arno Kramer en Land Art kunstenaars zoals; Long, Christo en Goldsworthy. In Enschede heb ik een fijn atelier. En hoewel er meer mag gebeuren, is er op cultureel gebied best wat te beleven.

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede.
Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede/

Leerlingen Enschede op reis naar China

ENSCHEDE - Een groep van 22 leerlingen van het Bonhoeffer College is deze op reis in China.

Maandag vertrokken de leerlingen en begeleiders voor een tiendaagse reis naar Dalian, de Chinese partnerstad van Enschede. De rode draad bij het bezoek is het thema kunst. De leerlingen gaan samen met Chinese leerlingen kunst maken en daar exposeren. De Enschedese leerlingen verblijven bij gastgezinnen om zo echt kennis te maken met het leven in het moderne China. Ook brengen ze een bezoek aan het platteland. De leerlingen die meereizen zijn geselecteerd op basis van diverse creatieve opdrachten. Ze komen uit de klassen 4 mavo, 4-5 havo en 4, 5 en 6 vwo. Ook een student van het Etty Hillesum Lyceum uit Deventer en een student van de Saxion Hogeschool in Enschede reizen mee. In 2014 brachten leerlingen van de Chinese High School #15 in Dalian al een bezoek aan Enschede.

't Beste kö'j 't loatn woer 't
de hearn van Deawnter biej loat.

vrijdag 21 april 12.00 uur

Hersenfitness in Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Je hersenen dragen een grote verantwoordelijkheid. Dag in dag uit gaat er veel door je hoofd. Gedachten, gevoelens en gedrag worden allemaal beïnvloed door de massa tussen je twee oren. Maar ook: de negatieve gevolgen.

Stress, slapeloosheid, hyperactiviteit en depressiviteit komt allemaal vanuit je hersenen. En het mooie is, dat je brein flexibel en veerkrachtig is. Het kan zichzelf aanpassen en verbeteren, zeker wanneer je hier rustig de tijd voor neemt. NeurOptimal® neurofeedback is een vorm van hersenfitness; het helpt je brein om zo goed mogelijk in conditie te blijven.

Training
Tijdens de neurofeedbacktraining zit je rustig in een stoel. Net als bij een EEG, meten een paar sensoren op je hoofd de hersenactiviteit. Zo krijg je direct feedback. Geavanceerde software monitort je brein en geeft de hersenen een signaal wanneer je uit balans raakt. Dat signaal leert je brein dat er iets gebeurt wat niet de bedoeling is. Je hersenen sturen zichzelf bij. Na een aantal trainingen merk je dat je 's ochtends uitgerust opstaat, dat je lekkerder in je vel zit, dat je een helder hoofd hebt en je beter kunt concentreren en dat je de zonnige kant van het leven weer ziet.

Geavanceerd
NeurOptimal® is de meest geavanceerde neurofeedbacktraining ter wereld die in het Gewoon Gezond Centrum te Haaksbergen wordt deze gegeven. Wil je beter slapen, je beter voelen of beter presteren? Kijk dan eens op www.gewoongezondpraktijk.nl. Overigens hebben topsporters en topmusici de hersentrainingen ook ontdekt. Je hoeft immers niet ziek te zijn om beter te worden!

Dienstverlening Welzorg Losser onder de maat

LOSSER - De dientsverlening van Welzorg in Losser is onder de maat. De gemeente Losser is niet tevreden met de prestaties van het bedrijf. Deze levert hulpmiddelen aan inwoners van Losser.

De gemeente Losser heeft sinds de decentralisatie van deze landelijk opererende organisatie veel klachten ontvangen. De gemeente Losser gaf Welzorg al een spreekwoordelijke 'gele kaart' toen bleek dat de dienstverlening niet volgens contract uit werd gevoerd. Helaas is verbetering niet gelukt, waardoor de gemeente de komende drie maanden een 'rode kaart' uit zal delen. Dit houdt in dat Welzorg in april, mei en juni geen nieuwe klanten krijgt. Zo hebben ze de tijd om orde op zaken te stellen. In Losser verstrekt Welzorg hulpmiddelen via de zorgwinkel Maartje aan de Gronausestraat. Zij bieden onder meer rollators, bedden, scootmobielen en andere hulpmiddelen aan.

Duidelijke afspraken
Hoewel de gemeente begrip heeft dat er wel eens fouten gemaakt kunnen worden, was het de afgelopen tijd toch echt buiten proporties. WethouderJan Martin van Rees: "Dat een organisatie zo effectief mogelijk wil werken begrijpen wij, dat mag echter niet ten koste gaan van de afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt. Afspraken die ten goede moeten komen aan de inwoners van onze gemeente. Als blijkt, en dat is gebleken, dat inwoners niet de juiste dienstverlening krijgen dan is dat voor ons als gemeente een signaal daar wat aan te doen." Welzorg kreeg dan ook aanvankelijk een waarschuwing, waarin aangegeven werd dat bij de volgende evaluatie duidelijk verbetering zichtbaar moest zijn. Dit is niet gelukt. De gemeente Losser heeft ook contracten met andere bedrijven die hulpmiddelen verzorgen. Zij nemen dan dus klanten over die eigenlijk naar Welzorg zouden gaan. Dit is niet alleen een manier om het bedrijf wat 'rust' te geven om de klachten af te handelen, maar zeker ook een duidelijke financiële prikkel. Het doorverwijzen van de nieuwe klanten zal gebeuren in overleg met het Zorgloket.

KTM kennismaking bij Motor Centrum Eibergen

EIBERGEN - Het Oostenrijkse motormerk KTM is steeds bekender in Nederland. De motoren met de welbekende huiskleur oranje zijn steeds meer te zien op de Nederlandse wegen.

Misschien is het daarom wel zo'n hardloper? Dat we ons verbonden voelen met deze huiskleur? Het is in ieder geval een merk dat niet meer weg te denken is bij Motor Centrum Eibergen. Echt een gevoel dat liefhebbers kennen. En zij laten ook u graag eens kennismaken met deze mooie motoren. Want zo'n eigenzinnig merk past perfect bij het team van het Motor Centrum Eibergen.

Ervaar het
Heb je nou altijd al een keer op een KTM willen rijden? Maar komt het er niet van of weet je niet goed waar te beginnen? Er is een oplossing! Op 23 april doen de Orange Days zich aan in Eibergen. Een dag die geheel in het teken staat van KTM: de nieuwe modellen, de beleving, de KTM familie. Ze proberen echt het KTM gevoel over te brengen de 23ste. Misschien wil je enkel inspiratie opdoen of wil je de KTM van je dromen uitproberen? Wat de reden ook is, je bent van harte welkom voor een proefrit op zondag 23 april bij Motor Centrum Eibergen!

Kom langs
Motor Centrum Eibergen is gevestigd aan de Nijverheidsstraat 12 in Eibergen. Maak kans op een dag KTM rijden! Meld je vóór 24 april aan voor onze nieuwsbrief en ding mee naar deze mooie prijs. Kijk ook op www.motorcentrumeibergen.nl

Column

Klacht

"Een klacht is een kadootje", zei altijd de recent overleden en zeer bevlogen directeur van de Posten Willem Marcelis. Van klachten kun je leren en je organisatie verbeteren. Een mooi uitgangspunt, dat zeker ook voor de gemeente Enschede zou moeten gelden. Sinds 2015 heeft de gemeente een onafhankelijke klachtencommissaris, die onder de gemeenteraad viel. Na een jaar kwam de Rekenkamer met een evaluatie van het klachtencommissariaat. Enkele conclusies waren: de klachtencommissaris dient vooral het belang van de inwoner in plaats van de organisatie… De lessen van de klachtencommissaris leiden niet tot leren…
Er kwamen ook enkele aanbevelingen van de Rekenkamer: positioneer de klachtencommissaris tussen de belangen van inwoners en de ambtelijke organisatie in. Geef de ambtelijke organisatie meer kans om te leren, door de klachtencommissaris de eerstelijns klachten te laten rapporteren aan de organisatie. Er kwam een nieuw raadsvoorstel dat opdroeg om de klachtencommissaris niet meer onder de raad te laten vallen, maar onder het college.
Wij waren tegen! Wij vinden dit niet onafhankelijk. Ook de Rekenkamer gaf aan, dat positionering onder het college al een schijn van minder onafhankelijkheid met zich mee zou brengen. Het lijkt dan al gauw op slager keurt zijn eigen vlees.
De burgemeester is verantwoordelijk voor een goede klachtenafhandeling en hij heeft een zorgplicht naar de burger toe. Elk kwartaal brengt de klachtencommissaris verslag uit aan de burgemeester. De raad hoort hierover niets. Tot nu toe heeft de raad 1 rapportage ontvangen, die weinig voorstelde. Bij alles lijkt de boodschap: " Vooral rust in de tent "!
Het nieuwe raadsvoorstel Inrichting Klachtencommissariaat is aangenomen, met steun van de PvdA, CU, CDA, VVD, OPA, BBE en D66 en daarmee valt nu de klachtencommissaris onder het college. De klachtencommissaris rapporteert aan de burgemeester. Hij ontvangt van de klachtencommissaris de signalen die spelen bij de afhandeling van klachten. De burgemeester bepaalt dan weer welke signalen hij van de klachtencommissaris doorstuurt aan de raad. Hoezo onafhankelijk?
Wij vinden dit totaal niet onafhankelijk! Want welke signalen geeft de burgemeester nu wel door en welke niet? Je zou het niet moeten willen, niet als burgemeester en zeker ook niet als klachtencommissaris. Een onafhankelijke klachtencommissaris bepaalt zelf welke signalen hij doorgeeft aan de raad en niet een burgemeester.
Klachten we blijven er mee bezig! De komende weken behandelen wij een aantal gevallen in deze rubriek.

Bent u niet tevreden over de afhandeling van uw klacht,bel of mail ons. HYPERLINK "mailto:m.visser-voorn@enschede.nl" m.visser-voorn@enschede.nl Tel. 053 4786063 / 06 20538929
Margriet Visser
Raadslid EnschedeAnders

Nieuwe collectie Aimée avond- en bruidskleding

ENSCHEDE - Aimée avond- en bruidskleding zit sinds kort op een nieuwe locatie aan de Haverstraatpassage 82 in het centrum, tussen Stolker en Van der Poel ijs.

Bij een nieuwe winkel hoort natuurlijk ook een nieuwe en uitgebreide collectie. Zo is er nu ook een nieuwe afdeling met heren boxershorts en lingerie te vinden.

Impuls
Dit zijn meer impulsaankopen dan de avond- en bruidskleding, waardoor een plek in het stadscentrum een gunstiger locatie is volgens eigenaresse Gaby Egberink. Alle merken voor de heren én kids zijn bij hen vertegenwoordigt. Tommy Hilfiger, Hugo Boss, muchachomalo, Hom, Bjorn Borg en meer.

Lingerie
Ook de dameslingerie komt langzaam binnen, met het eerste merk SAPPH. Als openingsaanbieding hebben krijgt u tot eind mei 25% korting op de boxershorts, als u de Facebookpagina 'hisunderwear' liked. Ook loopt er tot eind mei een actie met 50% korting op een groot deel van de collecte trouwjurken. Aimée avond- en bruidskleding is te vinden aan de Haverstraatpassage 82 in Enschede. Kijk ook op: www.aimeeavondkleding.nl/

Ruime selectie bij Kidsstore 63

ENSCHEDE - Enschede en omgeving is weer een leuke kinderkledingwinkel rijker. In februari werd Kidsstore 63 geopend aan de Velveweg 63 in Enschede, in het voormalige winkelpand van Women, Wait.

José van der Wal de eigenaresse van Kidsstore 63, kwam eind vorig jaar bij Women, Wait in de winkel. Heidi Wevers vertelde haar dat het pand te huur kwam, omdat zij zelf een groter pand gingen openen in dezelfde straat. José verkocht al sinds 2004 kinderkleding op markten in de regio Enschede, kinderkledingparty's en via haar webshop. Ze hoefde niet heel lang over deze winkel na te denken, en binnen enkele weken was Kidsstore 63 geboren.

Opening
Op 1 februari 2017 kreeg José de sleutel van Velveweg 63 en drie weken later werd Kidsstore geopend. Iedere week heeft Kidsstore 63 een nieuwe collectie kinderkleding voor stoere boys en hippe meiden t/m maat 176. De kleding is zeer betaalbaar; alle prijzen zijn onder de 30 euro. Het is dus zeker de moeite waard om hier eens te komen kijken. Voor de kleintjes is er een leuke speelhoek. Kidsstore 63 is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, en u kunt gratis voor de deur parkeren. Online shoppen is ook mogelijk in onze webshop www.kidsstore63.nl. Like onze facebookpagina www.facebook.com/Kidsstore63/ en u bent als eerste op de hoogte van de nieuwste trends en leukste acties. Wilt u 's avonds komen shoppen met vriendinnen, collega's, familie en buurvrouwen? Ook dat is mogelijk bij Kidsstore 63. Zo kunt in de winkel een kinderkledingparty houden, compleet met koffie, thee en wat lekkers. En als gastvrouw krijgt u een leuke vergoeding. Heeft u interesse, neem dan vrijblijvend contact op (tel. 06-22897024).

Stiepel wandeling

HAAKSBERGEN - Wandelkring DIO in Haaksbergen organiseert op zaterdag 22 en zondag 23 april 2017 de Stiepelwandelingen en Internationale Twentse Wandelmarathon vanuit Buurse.

Jaarlijks nemen zo'n 700 wandelaars uit het gehele land deel aan deze wandeling. De start van dit evenement is vanaf het café restaurant Winkelman aan de Broekheurnerweg 52. Kijk voor alle informatie op: www.wkdio.nl