Hart van Enschede-Haaksbergen

9 februari 2018

Hart van Enschede-Haaksbergen 9 februari 2018


Enschede weer gastheer voor Social Inclusion Games

ENSCHEDE - Onze stad is komende zomer weer gastheer voor een bijzonder sportief evenement: de Social Inclusion Games. Deze worden van 29 juli tot en met 4 augustus weer gehouden, met Enschede als gaststad.

Ruim 1.500 bijzondere sporters komen naar Enschede. Het gaat om de brede doelgroep van kwetsbare mensen; bijvoorbeeld mensen die cliënten zijn van maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, in de verslavingszorg of geestelijke gezondheidszorg zitten. Kortom, mensen die vaak voor uitdagingen staan om volwaardig mee te doen in de samenleving. Deze sporters zijn dan uitgenodigd door zorg, welzijn en opvangorganisaties uit heel Europa. In 2010 was Enschede ook al speelstad.

Belangrijke boodschap
Deze Social Inclusion Games zijn volgens de organisatie een soort 'Olympische Spelen voor kwetsbare mensen'. De gemeente Enschede hecht veel waarde aan meedoen in de maatschappij en is dan ook graag gastheer voor dit mooie evenement. Sportwethouder Jurgen van Houdt: "De gemeente gelooft in een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en ertoe doet. We sluiten geen mensen uit. Enschede is van en voor ons allemaal. Sport verbroedert en biedt voor ons allen kansen om onze talenten te laten zien. We hopen van harte dat veel inwoners en organisaties net als bij het EK vrouwenvoetbal hier hun schouders onder zetten en hun maatschappelijke betrokkenheid tonen om het samen tot een groot succes te maken."

Sportstad Enschede
De organisatie van deze Social Inclusion Games is mogelijk dankzij Europese subsidies aan de achterliggende Nederlandse stichting. In overleg met de gemeente is gekozen om het sportcomplex Het Diekman te gebruiken voor deze Games. Dit is namelijk een goed bereikbare locatie met veel faciliteiten. De deelnemers zullen meedoen met diverse sporten zoals voetbal, softbal en volleybal. Deze kunnen hier goed gespeeld worden. De organisatie wil ook bijeenkomsten organiseren naast deze sportactiviteiten zodat de maatschappelijke organisaties ervaringen uit kunnen wisselen in het zo goed mogelijk ondersteunen van deze kwetsbare groepen.

Geniet, maar drink met mate tijdens carnaval

Kun jij 40 dagen zonder?

TWENTE - Het carnaval is onlosmakelijk verbonden met alcohol. Toch? Veel mensen associëren het carnaval ook nu nog met excessief drinken. Dit is jammer, want voor een leuk feestje hoef je zeker niet laveloos te eindigen aan het einde van de avond.

Hoewel een glas drank op zijn tijd best leuk is en er zeker ook gedronken mag worden tijdens carnaval, is het wel verstandig om jezelf goed in de hand te houden. Zeker mensen die normaliter niet zo'n stevige drinker zijn komen wel eens in de problemen tijdens het carnaval. Ook in Twente waren de afgelopen jaren diverse gevallen van alcoholvergiftiging rondom de carnavalsfestiviteiten. Een belangrijk advies is om de alcohol altijd af te wisselen met wat water of fris, maar ook om in ieder geval wel goed te eten voorafgaand aan het drinken. Vet en eiwitrijk voedsel absorbeert alcohol en vertraagt de opname.

Restalcohol
Belangrijk is ook om alert te zijn op het risico na het drinken. Natuurlijk weten we allemaal dat je na een avond drinken absoluut niet in de auto moet stappen; onverantwoord en de boetes zijn fiks - als u al geluk hebt dat u het rijbewijs mag houden... Maar ook wanneer u de volgende ochtend wakker wordt na een avond drinken kunt u nog ruim boven de limiet zitten. Het is daarom verstandig om hoe dan ook een beetje te matigen met de alcoholinname.

Jeugd en alcohol
Een moeilijke opgave voor veel ouders is wanneer het carnaval er aan komt en ze tieners hebben. De regels zijn duidelijk: onder de 18 mag je niet drinken en wie dit wel doet riskeert boetes. Ook de schenkers van alcohol zijn hierin strafbaar. Bij de meeste georganiseerde feesten geldt daarom een minimumleeftijd van 18 jaar of ze werken met polsbandjes. Ondanks dit lukt het toch menig tiener om aan drank te komen in de drukte. Het belangrijkste advies is dan ook om vooral te praten met de tiener over de gevaren van alcohol en de mogelijke gevolgen. Veel gezondheidsorganisaties waaronder de GGD Twente en Tactus roepen ook op om af en toe de alcohol eens geheel af te zweren. De traditionele vastenperiode na het carnaval is een mooi moment. Want: alcohol is zeker geen vereiste.

Jaargang: 8 • Nr 270 • Wk 06

Bewegen met begeleiding bij Clubfit

ENSCHEDE - Het nieuwe jaar is voor veel inwoners van Enschede hét moment om aan hun goede voornemens te werken. Niet verrassend is januari daarom ook altijd een drukke maand bij de lokale sportscholen. Maar al snel haakt menigeen af... Vaak valt dit te wijten aan het gebrek aan goede begeleiding en duidelijke doelen. Bij Clubfit in Enschede staat je persoonlijke doel juist centraal.

Clubfit viert deze maand een mooi jubileum; of eigenlijk, eigenaar Alex Edelenbosch zelf. Hij begon in 1993 met het toenmalige Body Gym aan de Olieslagweg. Hij zit nu dus 25 jaar in het vak, wat gevierd moet worden met een mooie jubileummaand en bijbehorende acties. Van je hobby je beroep maken, zoals ze vaak zeggen. Voor Alex was het in 1993 de vraag of hij in de autobranche zou gaan of dit ging doen; uiteindelijk won zijn passie voor sport het van het sleutelen. In de avonduren begon hij toen met zijn eigen sportschool. Het was wel een hele andere tijd en een hele andere insteek dan het huidige Clubfit. Body Gym was een 'ouderwetse sportschool' met een beperkte doelgroep. De nadruk was meer op het gespierde lichaam, minder op de totale gezondheid. Sinds 1999 is ook Alex' vrouw Angela actief binnen het bedrijf, dat sinds 2005 gevestigd is aan de huidige locatie aan de Parkweg 159-161. In 2009 werd dit omgezet naar Clubfit.

Innovatie
"Toen ik begon had ik vijf loopbandjes, drie fietsen en wat steppers," blikt Alex terug. Inmiddels zijn dit er wel wat meer geworden; Clubfit investeert continu in nieuwe apparatuur die voor een brede doelgroep inzetbaar is. Zo werken zij sinds december met de nieuwste krachtapparatuur van Panatta. Sinds zo'n twee en een half jaar beschikt Clubfit ook over de innovatieve eGym-Cirkel. Dit is een groep van acht apparaten die aan de hand van een persoonlijke chipkaart zichzelf instellen op basis van de doelen van de sporter. In een half uur tijd kun je zo een complete workout doen. De apparaten zijn voorzien van een touchscreen met trainingsinstructie om blessures of onjuiste bewegingen tegen te gaan. Snel, veilig en doeltreffend trainen dus; precies wat de moderne sporter wil.

Goede begeleiding
Maar de innovatieve apparatuur is natuurlijk slechts één kant van het verhaal. Waar het echt om draait is goede begeleiding. Wie zich inschrijft bij Clubfit krijgt ook een persoonlijk succesplan met realistische doelen. Dit stelt vast wat u wilt bereiken: gewichtsverlies, een betere conditie, ontspanning of juist om leuke contacten op te doen. Aan de hand van deze doelen en de bereidheid om meer of minder te sporten worden dan realistische doelen vastgesteld. Het team van Clubfit draagt dan zorg voor de juiste begeleiding en een stukje motivatie om dit te bereiken. "Veel fitnessscholen gooien je in het diepe zonder begeleiding. Dan moet je het zelf uitzoeken. Helaas komen mensen dan na een tijdje niet meer. Wij willen dit voorkomen door de juiste begeleiding te bieden, met echt haalbare resultaten." Sporten bij Clubfit kan al vanaf € 26,95 per maand.

Goede sfeer
Bij Clubfit speelt ook de sfeer een belangrijke rol. Iedereen moet zich hier op zijn of haar gemak voelen. Tegenwoordig is de doelgroep van de sportschool zeer breed; van jong tot oud komt hier om te werken aan hun persoonlijke gezondheid. Het was dan ook een bewuste keuze om bijvoorbeeld geen zware gewichten te plaatsen. De 'gewone sporter' is waar het om gaat; niet de bodybuilder van vroeger. Naast individuele fitness en begeleiding kunnen bezoekers ook deelnemen aan een groot aantal groepslessen en clinics, uiteenlopend van spinning en CrossGym tot Zumba, yoga en Pilates.

Inspanning én ontspanning
Naast de inspanning is er ook een stukje ontspanning te vinden bij Clubfit. Zo beschikken zij over drie sauna's, zonnebanken en een gezellige koffiehoek om voor of na het sporten even bij te praten. Clubfit werkt ook samen met Pro-F Fysiotherapie, waarvoor nu twee praktijkruimtes ingericht worden. Naast dat patiënten van Pro-F hier behandeld worden, kunnen ook de leden van Clubfit gebruik maken van de diensten van deze fysiotherapeuten. Het sporten bij Clubfit is dus echt een totaalplaatje van sport, ontspanning en totale gezondheid.

Jubileumactie
In de maand februari kunt u profiteren van een leuke aanbieding. Zo kunt u één maand gratis Clubfit proberen, met gratis Body Support, gratis inschrijving en een resultaatgarantie. Daarnaast maken alle huidige en nieuwe leden kans op twee reischeques ter waarde van € 500,-. Kijk ook op: www.clubfitenschede.nl

Column

Dörp

De gemeente Rijssen-Holten stond vorige week twee keer in de krant, met twee opmerkelijke berichten. Het eerste bericht ging over de deelname aan de regio en de medewerking aan de Agenda van Twente en het tweede over de relatie volksvertegenwoordiging en de inwoners van Rijssen-Holten.

Want wat zoeken mensen, wat willen ze boven alles? Juist, rust en zekerheid, zo weinig mogelijk angsten. Dus zorgt het college voor rust en dat betekent in Rijssen – Holten je achterban niet verrassen, maar tijdig informeren ze moeten het niet alleen horen, maar ook ervaren, zien dat er iets gebeurt. Ze weten elkaars mening en prcberen conflicten te voorkomen.
Een grote gemeente als Enschede doet het tegenovergestelde. Ambtelijk apparaat en bestuur laten het er op aan komen. Ze stellen uit en stellen uit, totdat het niet anders kan en er een beslissing geforceerd wordt. Ik weet niet of dit effectiever is, vergeleken met de meer confessionele methode van polderen. De eerste methode wordt polarisatie genoemd; het conflict verergeren, totdat de bom barst en dan zien we wel weer.

Wat absoluut het geval is, is dat Rijssen-Holten een eigen pad afgaat wat betreft de Twentse samenwerking. Rijssen-Holten is alrijd een kritisch lid geweest van de Regio en is dat weer. De opslag voor de Agenda van Twente, blijkt een lastenverzwaring met zich mee te brengen en daar past de gemeenteraad voor. Het college van b. en w. zal wel een oplossing vinden, want niet betalen van de Twente-bijdrage betekent het einde van de regionale samenwerking en een vertrek van Rijssen-Holten betekenen. Ik denk dat de raadsleden dit in wezen niet erg zouden vinden. Ze willen best even rondkijken voor samenwerking in westelijke en zuidelijke richting.

Voor Enschede ligt het anders. Van diverse zijden wordt geroepen dat Enschede een leidende rol binnen de regio moet oppakken. Enschede wordt gedwongen het voortouw te nemen, maar de kar zit vast in de modder.
Ik meende dat het regiobureau zou worden opgeheven, maar dat is blijkbaar niet gebeurd.

Enschede kijkt steeds meer naar het Oosten, terwijl andere Twentse gemeenten alle andere windrichtingen opkijken. Het is los zand en zal nog losser worden. Pen en papier zijn onvoldoende om van Twente een echte regio te maken. Sommige mensen denken dat wanneer iets maar op papier staat en ondertekend is, de problemen opgelost zijn. Het begint dan pas.

Jan Visser

Te Kijk Gezet

ENSCHEDE - De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan! Op 21 maart hebben wij weer veel te kiezen. In deze nieuwe rubriek neemt onze huis-cartoonist enkele markante uitspraken van politici onder de loep. Een rubriek die aanzet tot nadenken: wat merken wij als Enschedeërs af en toe van hun beloften en beleidsspinsels? Had nieuw beleid het gewenste effect of is een kritische noot op zijn plaats?

In dit eerste deel: Wethouder Hans van Agteren is onder meer verantwoordelijk voor milieu en milieuzaken. In onze karikatuur wordt hij neergezet als Afvalcoach Hans van Agteren met het citaat: "Diftar is een groot succes!". Dit terwijl de nieuwe afvalscheidingswijze per 01-01-2017 bij de Enschedese bevolking veel weerstand heeft opgeleverd.

Bijplaatsen
De invoering van het gedifferentieerde afvaltarief had namelijk ook wat negatieve gevolgen: bijplaatsing van afval in de diverse wijken, met zwerfvuil als gevolg. Dit alles tot grote ergernis van de inwoners. Verantwoordelijk wethouder Hans van Agteren blijft Diftar een groot succes noemen, ondanks deze aanloopproblemen.

Concept: René Beunders

In februoari wordt altied
't minste domme dinge doan.

Maandag 12 februari, 10.00 uur

Try-out cabaret Tim Fransen

ENSCHEDE - Cabaretier Tim Fransen staat op zaterdag 10 januari in het Wilminktheater voor de try-out van z'n nieuwste show.

Tim Fransen is bekend van z'n vorige show 'Het failliet van de moderne tijd'. Tim Fransen debuteerde met z'n vorige show 'Het failliet van de moderne tijd', en niet onsuccesvol. Hij won de Neerlands Hoop 2016 prijs voor aanstormend cabarettalent. Aanwezig zijn bij de try-out van z'n nieuwste voorstelling? Kaarten voor de try-out van 'Het kromme hout der mensheid' zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl. De try-out begint om 20.30 uur.

Femke
Halsema in
Wilminktheater

ENSCHEDE - Voormalig politica Femke Halsema groeide op in de buitenwijken van Enschede. In 'Een vrij land' geeft ze een college over de huidige staat van Nederland.

Halsema bespreekt de problemen die spelen in ons land. Gewapend met foto's, videofragmenten en muziek blikt ze terug op de geschiedenis van ons land en haar jeugd, maar kijkt ook vooruit naar het moderne Nederland. Op donderdag 15 februari staat ze om 20.30 uur in De Kleine Willem aan de Langestraat 45. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl.

Celtic World van Omnia

ENSCHEDE - De muziekgroep Omnia brengt muziek met een Keltische inslag. Op vrijdag 16 februari staan ze om 20.30 uur in De Kleine Willem aan de Langestraat 45 te Enschede.

Omnia maakt muziek die een sterke verbintenis heeft met de natuur en vroeg-Europese volkstradities. Hun Keltische geluid wordt gebracht op bijzondere instrumenten als de harp, draailier en bodhrán. De muziek van Omnia is puur en akoestisch en wordt bespeeld met grote virtuositeit en passie. Deze bijzondere muzieksensatie in levende lijve aanschouwen? Kaarten zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl.

Voluit lachen, praten en eten

ENSCHEDE - Iedereen wil graag een mooie glimlach en daarvoor is een goed en gaaf gebit onontbeerlijk. Dat geldt uiteraard ook voor een kunstgebit. Het is dus erg vervelend als daar een probleem mee is, zoals een scheurtje of een loszittende tand. De deskundigen van kunstgebittenspecialist Prothetico begrijpen dat maar al te goed. Dat is dan ook de reden waarom zij bij dit soort problemen een supersnelle service zo belangrijk vinden. Vandaar het motto: 'Klaar terwijl u wacht'.

'Wij begrijpen heel goed dat een klein scheurtje of een missende tand in een kunstgebit erg vervelend is voor mensen die daarmee rondlopen en dat zij dus zo snel mogelijk geholpen willen worden', zegt Carlo Hommel van Prothetico. 'Daarom zorgen wij er voor dat onze wachttijden erg kort zijn. Bij een noodgeval kan een patiënt gewoon langs komen en dan wordt de reparatie direct uitgevoerd. Dat is een van onze serviceaspecten die wij zeer belangrijk vinden.'

Service
Service staat bij Prothetico dus hoog in het vaandel. Dat uit zich ook in een andere vorm van dienstverlening, die uniek is: tandtechniek aan huis. 'Die service is ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of om wat voor reden dan ook het huis niet uit kunnen', aldus Hommel. Deze service betekent dat mensen nog maar één keer naar de praktijk aan de Marssteden 90 in Enschede hoeven te komen.

Eigen tandarts
'Dat intakegesprek vindt plaats met de tandarts en bij dat eerste gesprek ben ik ook aanwezig. Wij vinden dat belangrijk, want het betekent dat ik beter rekening kan houden met de wensen van de patiënt wanneer ik met een kunstgebit aan het werk ga.' Na het eerste intakegesprek kan de rest van het proces, zoals de modellen- en de pasfase, aan huis worden afgewerkt.

Service aan huis
Een extra voordeel van de tandtechniek-aan-huis-service is, dat de patiënten ook voor reparaties het huis niet meer uit hoeven. Dit is wel zo fijn wanneer je druk of even wat minder mobiel bent. Een loszittend kunstgebit is erg lastig. De kans is groot dat het slinken van het kaakbot hiervan de oorzaak is, want een kunstgebit heeft dan niet genoeg houvast meer. Prothetico biedt hiervoor de oplossing in de vorm van het klikgebit.

Klikgebit
Hoe werkt zo'n klikgebit? 'Onze gespecialiseerde tandarts brengt implantaten aan; je zou die een soort kunstwortels kunnen noemen. Die zorgen ervoor dat het kunstgebit kan worden vastgeklikt aan de kaak, vandaar de term 'klikgebit'. Het resultaat is nooit meer een loszittend of pijnlijk gebit en dus met een gerust hart voluit lachen, praten en eten.

Specialist
Prothetico is een kunstgebittenspecialist met alle kennis onder één dak. Snelle service en een uitstekende kwaliteit zijn daarmee gegarandeerd. Prothetico heeft een eigen tandarts-implantoloog en tandtechnici en werkt met de nieuwste technieken en hoogwaardige materialen.

Column

Meldpunt Mantelzorg

Het is vroeg als ik wakker word. Ik draai mij om en kruip nog lekker tegen mijn man aan en probeer nog wat te dommelen, wat niet lukt. " Zet je door?", vraagt mijn man " Ja, het is goed weer, vandaag moet het maar gebeuren". Moeder 92 jaar moet voor controle naar de oogarts. Vorige afspraak was geannuleerd, wegens het slechte weer.

Als ik bij mijn moeder kom en haar voorzichtig wakker maak, zegt ze al: " We gaan vandaag naar de oogarts hé?". De onrust is er al, wat ik wel had verwacht. Ik geef haar de medicatie, voer haar de yoghurt en stukjes brood. " Gaan we echt vandaag?" "Ja, mam, we proberen het ". De hele ochtend is strak gepland. Fruit iets vroeger. Lunch iets vroeger en dan is het zover. Laarzen aan, niet te dikke jas, want te warm is niets voor haar. Bij de auto, lukt het haarniet om in de auto te komen. Alles onder controle, maar hier had ik geen rekening meegehouden. "Kalm blijven Margriet.", denk ik en na verschillende pogingen lukt het uiteindelijk. We kunnen weg, dan is manlief de sleutels kwijt……Ik krijg de slappe lach en mama ook. " Mam, ben je ook al bekaf?" "Ik weet niet wat mij overkomt", lacht mama, waarop ik nog meer moet lachen. Een tijdje later komt manlief rustig aanlopen met de sleutels…en ik rij weg. Na ongeveer tien minuten rijden vraagt mama: " Waar zit ik eigenlijk in?" Mijn man en ik kijken elkaar aan in de spiegel. Weten niet goed wat we moeten zeggen. Mama die nog zo helder is en nu ineens deze vraag…

Dik twee uur later zijn we weer thuis. Diep in mijn hart vraag ik mij af, komt er nog een volgende keer bij de oogarts…Ze is broos en ik koester de momenten met haar. Mantelzorger zijn is niet altijd gemakkelijk. Ik heb nog niets te klagen. Maar bij vele duizenden mensen is de situatie schrijnend. Loodzwaar. Dag in, dag uit. Klagen doen de mantelzorgers niet gauw. We moeten ze koesteren.

Sinds 2015 is de gemeente Enschede verantwoordelijk voor een goede mantelzorgondersteuning en- waardering. De inzet van mantelzorgers verdient volop waardering en steun van de overheid. Toch zien we dat de ondersteuningsvraag afneemt. EnschedeAnders vraagt zich af hoe dat kan. Kloppen er wel genoeg mantelzorgers aan bij de wijkteams? Krijgen ze de ondersteuning die ze nodig hebben om zich staande te houden?

EnschedeAnders heeft een meldpunt opgericht voor alle signalen uit de praktijk van de mantelzorgers, info@meldpuntmantelzorgenschede.nl Mail ons! Met uw hulp krijgen we een goed beeld van de praktijk.

Margriet Visser
EnschedeAnders

Maatjesproject Stedelijk Lyceum

ENSCHEDE - Leerlingen van de Internationale Schakelklassen van het Stedelijk Lyceum krijgen vanaf nu speciale 'maatjes' die hen helpen bij het integreren en thuis voelen op de scholen.

Vorig schooljaar begonnen de Internationale Schakelklassen met een project waarbij derdejaars leerlingen eerstejaars leerlingen gingen begeleiden; deze zijn nog maar relatief kort in Nederland en kunnen wel wat steun gebruiken. Dit maatjesproject is nu overgedragen aan Humanitas Match Twente, die beschikt over specifieke kennis en ervaring.

Begeleiding
Humanitas Match Twente heeft inmiddels 13 juniormaatjes geselecteerd en getraind. De juniormaatjes zijn gekoppeld aan eerstejaars nieuwkomers en worden begeleid door de coördinator van Humanitas Match gedurende het gehele schooljaar. De juniormaatjes vervullen een waardevolle rol als ervaringsdeskundige. Ze dragen op deze manier bij om de eerstejaars ISK leerlingen zich thuis te laten voelen in hun nieuwe schoolomgeving en ze versneld te helpen bij hun integratie. De derdejaars leerlingen zijn ervaringsdeskundigen: zij weten hoe het is om nieuw naar Nederland te komen, de taal niet te spreken, naar een nieuwe school te gaan en nog niemand te kennen.

Succesvol
Leren doe je het beste samen, van en met elkaar, leert de ervaring. De eerste groepsbijeenkomst en gezamenlijke activiteit (bowlen) voor zowel de juniormaatjes en de leerlingen was een succes. Het was een gezellige middag waarbij de groep elkaar beter heeft leren kennen.

Eerste lustrum TREK

ENSCHEDE - Het foodtrucktfestival TREK komt weer naar Enschede. De vijfde editie staat gepland voor 22 tot en met 24 juni.

Het Volkspark zal dan drie dagen lang weer veranderen in een groots openluchtrestaurant. Bezoekers kunnen genieten van uiteenlopende gerechten gemaakt in de mobiele keukens, waarbij iedere kok vaak een unieke specialiteit heeft. TREK heeft ook een uitgebreid randprogramma met theater, kleinkunst en live muziek. Dankzij de ongedwongen sfeer, de grote verscheidenheid aan foodtrucks en het verrassende entertainment heeft Festival TREK een stevige positie verworven binnen het Nederlandse festivalseizoen. Het prachtig aangeklede Volkspark zorgt voor een ontspannen en uitnodigende setting, voor zowel jong als oud. Dit seizoen zal de focus nog meer komen te liggen op de beleving. Festival TREK biedt een podium aan nieuw talent op het gebied van (klein)kunst en cultuur. Bezoekers kunnen op diverse locaties op het terrein genieten van bijzondere, intieme liveoptredens.

Zondag 18 februari FC Twente – Sparta

ENSCHEDE - Zondag 18 februari speelt FC Twente haar zesde competitiewedstrijd na de winterstop thuis tegen Sparta Rotterdam. De belangrijke wedstrijd begint om 14:30 uur.

De vorige ontmoeting in Rotterdam eindigde in een teleurstellende verliespartij. In de eerste helft scoorde Craig Goodwin de eerste en laatste goal van de wedstrijd. FC Twente eindigde de wedstrijd met 10 man, Stefan Thesker kreeg in de 94e minuut een rode kaart. Voor de belangrijke wedstrijd met Sparta zijn nog kaarten verkrijgbaar via fctwente.nl/wedstrijden of in Fanstore De Grolsch Veste. Kaarten zijn eenvoudig verkrijgbaar zonder ClubCard vanaf €12,50.