Logo hartvanenschede.nl
Foto: Merlijn Doomernik

Judith Fanto te gast bij ‘André Kerver ontmoet…

ENSCHEDE - Deze zaterdag, 24 oktober, is bestsellerauteur Judith Fanto te gast in Theater Concordia, bij de eerste voorstelling van de serie ‘André Kerver ontmoet...’.

Zij schreef de roman Viktor, won hiermee de Hebban Debuutprijs en heeft tienduizenden lezers van leesclubs, leden van bibliotheken en ‘gewone’ lezers ontroerd met deze waargebeurde familiegeschiedenis. Het hoofdpersonage van Viktor, Greetje Rosenbaum, is de jongste van de familie en rebelleert tegen de angst en schaamte waarmee de Rosenbaums hun Joodse identiteit beleven. Wanneer houdt haar familie nu eindelijk op met onderduiken? En waarom wordt Viktor, de broer van haar grootvader, doodgezwegen? Als Geertje op onderzoek uitgaat, stuit ze op een onwaarschijnlijk familiegeheim. “Ik las Viktor toen het net uit was naar aanleiding van een tip van een vriendin. En ik werd van mijn voeten geblazen! Wat een ontroerend en bijzonder verhaal. Zeker als je beseft dat dit gebaseerd is op de lotgevallen van de Weens-Joodse familie van Judith. Viktor heeft echt bestaan. Toen we de schrijfster vroegen om onze serie te openen reageerde ze direct enthousiast. En dat ze vervolgens ook nog eens zo’n mooie prijs zou winnen is dubbel prijs”, licht Kerver toe.

De voorstelling
Tijdens de voorstelling vertelt Judith Fanto over het boek en leest stukken voor. De musici van Borboleta Music; Christoph Mac-Carty, Ulrich Wentzlaff Eggebert en natuurlijk André Kerver improviseren bij haar teksten. Kaarten zijn te koop via de website van Theater Concordia à 15 euro per persoon. Het aantal plaatsen is beperkt. Is de voorstelling uitverkocht of beleef je dit liever thuis? Meld je aan via www.concordia.nl en bestel een onlineticket voor de livestream.

Foto: Merlijn Doomernik

Meer berichten