Logo hartvanenschede.nl

Veilig en gezond op weg met 'Het Nieuwe Fietsen' van VVN

ENSCHEDE - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (65+) van de gemeente Enschede de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’.

Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Hoe kun je ervoor zorgen dat je je veilig voelt op je fiets en nog heel lang kunt blijven fietsen? In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN tips en adviezen hoe je daar veilig en gezond van kunt blijven genieten.

Geen les of cursus
'Het Nieuwe Fietsen' is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen. Aan de hand van stellingen, feiten, informatieve filmpjes, foto's en stellingen komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals: Hoe ga ik om met anderen op het fietspad? Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? Hoe zorg ik dat ik in conditie ben en blijf om goed te fietsen? Wat moet ik weten over een veilige fiets of een e-bike?

Aanmelden
De workshop vindt plaats op donderdag 12 november 2020 van 14.00 tot 16.30 uur in De Zuiderspeeltuin, Kuipersdijk 83 in Enschede. Deelname is gratis. Uiteraard vindt de workshop coronaproof plaats. Inwoners uit Enschede die geïnteresseerd zijn in de opfriscursus ‘Het Nieuwe Fietsen’ kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. Het Nieuwe Fietsen Enschede.

Meer berichten