Logo hartvanenschede.nl

Uitreiking boekje én prijs
Sjors Sportief & Creatief

ENSCHEDE - Sinds maandag 5 oktober kunnen alle leerlingen van het basisonderwijs in de gemeente Enschede zich via www.enschedeactief.nl inschrijven voor een of meerdere kennismakingscursussen op het gebied van sport en cultuur.

Afgelopen maandag kregen de eerste kinderen van hun leerkracht het speciale boekje uitgereikt. Daarin staat het aanbod van 77 sport- en cultuuraanbieders. Alle kinderen op de basisschool kunnen zo sportieve en culturele activiteiten ontdekken.
In verband met COVID-19 worden de boekjes dit schooljaar door de leerkrachten uitgedeeld in plaats van door Sportaal of Cultuur in Enschede. Dat betekende ook dat de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd anders verliep dan voorgaande jaren. Yara van CBS De Koning had de mooiste tekening gemaakt, de tekening is op de voorkant van het boekje afgedrukt. Dinsdag kreeg zij als eerste van haar school het boekje uitgereikt en ontving zij ook haar prijs: een middag zwemmen met de hele klas in Aquadrome. “Helaas geen Sjorsfeestje zoals we gewend zijn, maar we hopen dat Yara heel trots is op haar tekening en dat ze met de klas een gezellige middag komt zwemmen”, aldus Manon Huinink, projectleider Sjors Sportief & Creatief vanuit Sportaal. Quinta Clason (projectleider vanuit Cultuur in Enschede) geeft aan: “We willen ons aan de RIVM-richtlijnen houden en daarom komen we dit schooljaar niet in de klassen. Wel hebben we een leuk filmpje waarin Sjors goed uitlegt hoe het allemaal werkt." Het is alweer de vierde editie, dus de meesten zullen bekend zijn met project.

Meer berichten